Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε»
Συνεχίζουν τον αγώνα τους

Ακούραστα συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο εργοστασίων και στις μαζικές απολύσεις οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου, της Πάτρας και του Βόλου.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και στις άλλες πόλεις 3ωρες στάσεις εργασίας. Παράλληλα δίνουν τη μάχη για να μπλοκάρουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει η πολυεθνική με την προστασία της κυβέρνησης και των μηχανισμών του κράτους.

Οι απεργοί της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε ολοήμερη κινητοποίηση στο εργοστάσιο και στους δρόμους, εμποδίζοντας τα φορτηγά που ναυλώνει η πολυεθνική για να τροφοδοτήσουν την αγορά με προϊόντα που φέρνει από εργοστάσια του εξωτερικού, κυρίως από Ιταλία.

Σήμερα Παρασκευή, μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και στην οποία θα συμμετέχουν τα 6 εργοστασιακά σωματεία του ομίλου, θα καθοριστεί η παραπέρα κλιμάκωση και ο συντονισμός της δράσης ενάντια στην απόφαση της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε» να κλείσει τα εργοστάσιά της σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων σημειώνει: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν είναι οι αγώνες των εργαζομένων που κλείνουν τα εργοστάσια, αλλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου». Και υπογραμμίζει: «Η πάλη για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για κοινωνία και οικονομία χωρίς καπιταλιστές, με αποδέσμευση από την ΕΕ, είναι αναγκαία. Μόνο έτσι θα ευημερεί ο λαός, αφού ο πλούτος που θα παράγει θα του ανήκει. Κάτω η δικτατορία των μονοπωλίων, λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ