Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέοι εκβιασμοί για να σπάσει η απεργία

Η αφίσα του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ και της Διεθνούς Κλαδικής του Μετάλλου για την Παγκόσμια εβδομάδα αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς
Η αφίσα του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ και της Διεθνούς Κλαδικής του Μετάλλου για την Παγκόσμια εβδομάδα αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς
Σε νέους εκβιασμούς προχώρησε χτες η εργοδοσία του Μάνεση απειλώντας για μία ακόμα φορά τους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, ότι θα προχωρήσει σε κλείσιμο του εργοστασίου. Η επιχείρηση με χτεσινή της ανακοίνωση προσπαθεί, χωρίς να μπορεί να κρύψει τον πανικό της, με ανακρίβειες, ψέματα και εκβιασμούς να τρομοκρατήσει και να υποτάξει τους απεργούς χαλυβουργούς, που εδώ και τέσσερις μήνες δίνουν ενωμένο παλικαρίσιο αγώνα.

Αφορμή, αποτέλεσε η προχτεσινή μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας και το γεγονός ότι απέτυχε η προσπάθεια του εργοδότη να στήσει «αντισυγκέντρωση» - ανάλογη με αυτή του Βόλου - με τη συμμετοχή μόλις 15 γνωστών και δηλωμένων απεργοσπαστών μαζί με υπάλληλους και μπράβους. Οι χαλυβουργοί γύρισαν την πλάτη στην εργοδοσία, παρά την προσπάθεια των μηχανισμών του Μάνεση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δε υποκύπτουν και συνεχίζουν ενωμένοι και συσπειρωμένοι.

Η εργοδοσία καταφεύγει σε διαστροφή της πραγματικότητας υποστηρίζοντας στην ανακοίνωση, ότι στη συγκέντρωση του σωματείου υπήρχαν μόνο 20 χαλυβουργοί. Δείχνει με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία της από το γεγονός, ότι οι χαλυβουργοί συνεχίζουν συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις επιμένουν να αγωνίζονται. Και αυτό έδειξαν και με την προχθεσινή μαζική συμμετοχή τους, μαζί με τις οικογένειές τους, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το σωματείο έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά. Γι' αυτό και στην ανακοίνωση η εταιρεία ψάχνει υποκινητές με ευθείες αναφορές στο ΚΚΕ, το οποίο από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις την απεργία των χαλυβουργών. Η εταιρεία γνωρίζει ότι μοναδικός υποκινητής για τους χαλυβουργούς είναι η ίδια, με τις αξιώσεις της για 5ωρο και δουλειά για 500 ευρώ στα καμίνια και τις 80 απολύσεις μέχρι σήμερα, που έχει διαμηνύσει ότι θα φτάσουν τις 180! Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται η προσπάθεια που κάνει με την ανακοίνωσή της να συκοφαντήσει την αλληλεγγύη και συμπαράσταση που εκφράζεται καθημερινά στους χαλυβουργούς από παντού και αυτό έγινε μαζικά και προχτές στην Κηφισιά. Και αυτή η αλληλεγγύη το επόμενο διάστημα θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο με πρώτο επόμενο σταθμό τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει το σωματείο την Κυριακή 4 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, και έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή.


Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η οικονομική εξόρμηση για τη στήριξη των χαλυβουργών που εξήγγειλε το ΠΑΜΕ και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μάρτη, με διακίνηση κουπονιών και κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό: 146/762521-91 στην Εθνική Τράπεζα. Και η αλληλεγγύη αποκτά ευρύτερες διαστάσεις με την Παγκόσμια βδομάδα αλληλεγγύης από 9 με 14 Μάρτη, που θα διοργανωθεί με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ και της Διεθνούς Οργάνωσης Μετάλλου.

Επεσε στο κενό η τρομοκρατία

Οι προσπάθειες του Μάνεση να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο συνεχίζονται και με ύπουλες μεθοδεύσεις. Οπως αποκάλυψαν χτες εργαζόμενοι, στελέχη της εταιρείας προσπαθούν να υφαρπάξουν υπογραφές κάτω από κείμενο, που έχουν σκοπό να το χρησιμοποιήσουν σαν εξώδικο ενάντια στο σωματείο. Ανοιχτά χτες το σωματείο κάλεσε όσους εργαζόμενους έχουν πέσει σ' αυτήν την παγίδα να ζητήσουν να ανακληθεί η υπογραφή τους. Χτες επίσης η αποφασιστικότητα και η συσπείρωση των χαλυβουργών υποχρέωσε την εργοδοσία να αποσύρει ξέφορτα δύο φορτηγά σιδηροκαμινεύματα (τα οποία χρησιμοποιούνται σε ασφαλτοστρώσεις). Είχαν προηγηθεί προσπάθειες τρομοκράτησης με την παρουσία της αστυνομίας νωρίς το πρωί στο εργοστάσιο, ενώ αργότερα το μεσημέρι ενημέρωσαν τον πρόεδρο του σωματείου Γιώργο Σιφωνιό ότι η θυγατρική της επιχείρησης που εμπορεύεται τα σιδηροκαμινεύματα προχώρησε και σε δεύτερη μήνυση εναντίον του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ