Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μάχη για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης

Από τη συνέλευση του συνδικάτου στο ξενοδοχείο «Στάνλεϊ»
Από τη συνέλευση του συνδικάτου στο ξενοδοχείο «Στάνλεϊ»
Στη μάχη για την απόκρουση της πρωτόγνωρης αντεργατικής επίθεσης, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, με στόχο όχι μόνο τη διατήρησή τους αλλά για την υπογραφή ΣΣΕ που θα ικανοποιούν τις ανάγκες τους, ρίχνονται οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό και στα ξενοδοχεία. Με αυτό το στόχο όπως αποφάσισαν στην προχτεσινή μαζική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής οι εργαζόμενοι βάζουν πλώρη για να μην υπάρξει χώρος δουλειάς που δεν θα φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα του συνδικάτου και των δυνάμεών του, για να είναι μαζική, αποφασιστική η συμμετοχή του κλάδου στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου που ξεκινούν στις 12 Μάρτη.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε ένα λεπτό χαμένο. Κάθε ταξική ψήφος στο συνδικάτο είναι ένα βόλι στην καρδιά της εργοδοσίας, είναι μια ψήφος που αύριο θα μεταφραστεί σε αγώνα για Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», τόνισε μεταξύ άλλων εισηγητικά ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του συνδικάτου.

Η δουλειά που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα το συνδικάτο αποτυπώθηκε στη μαζική συνέλευση με την παρουσία για πρώτη φορά πολλών εργαζομένων, αλλά κυρίως με την παρουσία της νεολαίας του κλάδου.

Πολλά τα όσα κατατέθηκαν για τη δράση του συνδικάτου, των παραρτημάτων του, αλλά και των επιχειρησιακών σωματείων που συσπειρώνονται σε αυτό μέσα στους χώρους δουλειάς, που έβαλαν φρένο σε απολύσεις, επέβαλαν ανάκληση απολύσεων, ακύρωσαν προσπάθειες για εκ περιτροπής εργασία. Μέτρησαν νέες δυνάμεις στις απεργίες, στα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν από το ΠΑΜΕ, σε μικρές και μεγάλες μάχες που έδωσε το συνδικάτο.

Ψηλά το κεφάλι - Να τούς φοβήσουμε

Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκαν στη γενική συνέλευση και με θράσος έβαλαν ζήτημα ενότητας! Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Π. Προύτζος είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι το μείζον ποιον ψηφίζεις αλλά να γίνουν τα σωματεία μαζικά και δυνατά! Αυτά τα υποστηρίζει η παράταξη που κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για την αποδυνάμωση των σωματείων.

«Με ψηλά το κεφάλι θα πάμε. Χωρίς φόβο, δεν θα κάνουμε πίσω. Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Κάνουμε κάθε χώρο δουλειάς μετερίζι του αγώνα, οργανώνουμε τη δράση, να μας φοβούνται οι εργοδότες. Αυτή είναι η ασπίδα προστασίας μας», είπε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ μιλώντας στη συνέλευση. Απαντώντας στα περί ενότητας της ΠΑΣΚΕ, ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η ΠΑΣΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο «ρεαλισμό του εφικτού των 300 ευρώ μισθό». Ανέδειξε και κατήγγειλε το βρώμικο και προδοτικό ρόλο των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως είπε, έλεγαν στους εργαζόμενους ότι θα διασφαλίσουν μέσα από τους κοινωνικούς διαλόγους τα δικαιώματά τους, τους κοίμιζαν, έβαζαν και βάζουν εμπόδια στην οργάνωσή τους, ξεπούλησαν και ξεπουλούν κατακτήσεις και δικαιώματά τους. «Καταδικάστε τους, ξηλώστε τους από παντού για τη ζωή τη δική σας και των παιδιών σας», είπε χαρακτηριστικά.

Ολες σχεδόν οι παρεμβάσεις ανέδειξαν με πλήθος παραδειγμάτων το βρώμικο ρόλο της ΠΑΣΚΕ στον κλάδο, «όπλισαν» με επιχειρήματα όσους συμμετείχαν για πρώτη φορά, ανέδειξαν την αναγκαιότητα να δοθεί πιο αποφασιστικά η μάχη για να καταδικαστούν μαζικά αυτές οι δυνάμεις στη συνείδηση των εργαζομένων. Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυνε και εκπρόσωπος του ΜΑΣ και εργαζόμενος στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org