Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Απόλυση συνδικαλίστριας καθαρίστριας

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες του συλλόγου των εργαζομένων

Η εργοδοσία του ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας στον «Ευαγγελισμό», προχώρησε στην απόλυση καθαρίστριας που έχει συνδικαλιστική δραστηριότητα στο κλαδικό σωματείο της. Η ιστορία ξεκίνησε όταν στα πλαίσια του λεγόμενου «εξορθολογισμού των δαπανών υγείας» επιχειρήθηκε η μείωση του κόστους των εργολαβικών συνεργείων. Η εργοδοσία του συνεργείου «Αριάδνη Ηλία ΕΠΕ», που έχει αναλάβει την καθαριότητα του «Ευαγγελισμού» -και άλλων νοσοκομείων- άρχισε να ζητά από τους εργαζόμενους να υποβάλλουν παραίτηση, τους οποίους επαναπροσλάμβανε με νέα σύμβαση, οι όροι της οποίας είναι άγνωστοι.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» (ΣΕΝΕ) έγινε παρέμβαση - με την παρουσία και δικηγόρου - στην Επιθεώρηση Εργασίας την περασμένη Τετάρτη. Την ίδια μέρα, η εργοδοσία του συνεργείου «Αριάδνη» απέλυσε τηλεφωνικά την καθαρίστρια που δραστηριοποιείται στο κλαδικό σωματείο των καθαριστριών, αλλά έχει γίνει και μέλος του ΣΕΝΕ.

Χτες, ο ΣΕΝΕ με το Κλαδικό Σωματείο των Καθαριστριών και άλλους συνδικαλιστές έκαναν παράσταση στη Διοίκηση του «Ευαγγελισμού» εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόλυση της καθαρίστριας. Ο διοικητής του νοσοκομείου υποσχέθηκε ότι δεν θα απολυθεί η καθαρίστρια αλλά θα μετακινηθεί σε άλλο νοσοκομείο, όπου έχει την καθαριότητα το ίδιο συνεργείο.

Ο ΣΕΝΕ θεωρεί και αυτή την εξέλιξη ως τρομοκρατική δραστηριότητα σε βάρος των εργαζομένων και για το λόγο αυτό οργανώνει σήμερα, ώρα 12.30 συγκέντρωση στο κυλικείο του «Ευαγγελισμού» μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και ενώσεις, ενάντια στην τρομοκρατική απόλυση καθαρίστριας. Επίσης ο ΣΕΝΕ από τις 9 π.μ. σήμερα θα κλείσει τα ταμεία για την είσπραξη του εισιτηρίου των 5 ευρώ, ως πράξη αντίστασης ενάντια στα χαράτσια κυβέρνησης, τρόικας και Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ