Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλη η αγωνία του κεφαλαίου και άλλη του λαού...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ δηλώνουν οι κυβερνητικοί για τις εξελίξεις της Δευτέρας στο Γιούρογκρουπ, θα παρθεί λένε απόφαση να ξεκινήσει το PSI. Κυβέρνηση είναι φυσικά μπορούν να κάνουν όσες εκτιμήσεις θέλουν.

Ομως μην έχουν την αυταπάτη πως αυτός είναι ο ...καημός και η αγωνία του Ελληνα εργαζόμενου, μισθωτού και συνταξιούχου. Το πώς θα ...γλιτώσει από αυτή την κυβέρνηση και την πολιτική της τον απασχολεί.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣ η κριτική της Λ. Κατσέλη για το νέο μνημόνιο. Αναλύει επαρκώς πώς καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και πώς ο κατώτατος μισθός μπορεί να μειώνεται συνεχώς. Οχι πως μας είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε φυσικά. Αντιθέτως τα λέγαμε πολύ πιο πριν.

Αυτό που όλως τυχαίως παραλείπει να σημειώσει όμως, είναι πως αυτό το μνημόνιο είναι μετεξέλιξη του προηγούμενου, το οποίο στήριξε, ψήφισε και ...εφάρμοσε ως υπουργός, προωθώντας και τις περίφημες επιχειρησιακές συμβάσεις.

Είπαμε οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα, όμως δεν έχει ακόμη πάθει ολόκληρη η χώρα αμνησία.

ΚΑΤΙ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ όμως που λένε οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.! Δεν τους αφορά το θέμα της δέσμευσης για την υλοποίηση της δανειακής σύμβασης γιατί «δεν είναι πια στην κυβέρνηση»...

Οχι δεν είναι. Απλά ψηφίζουν όλα τα βασικά νομοσχέδια που φέρνει και στηρίζουν - όπως λέει ο πρόεδρός τους - τον πρωθυπουργό αυτής της κυβέρνησης. Επίσης ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και πρωτοστατούν σε κάθε αντεργατική ιδέα σε ρόλο «λαγού».

Ποιον νομίζουν άραγε ότι κοροϊδεύουν με όλη αυτή την ιστορία των «μπες - βγες» και του «στηρίζω όμως δεν μετέχω»; Πιστεύουν ότι ο ρόλος τους δεν έχει αποδειχθεί επαρκώς έως τώρα; Ακόμη και στους δικούς τους ψηφοφόρους;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ