Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αυξάνει τις εφεδρείες στον πόλεμο με το λαό

Την προσχώρηση των πρώην βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., Βορίδη και Γεωργιάδη, ανακοίνωσε χτες

Τη βούληση της ηγεσίας της ΝΔ να προχωρήσει πιο αποφασιστικά στην εφαρμογή της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή του λαού για χάρη της πλουτοκρατίας σηματοδοτεί η απόφαση για ένταξη στις γραμμές της των πρώην στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη. Με τη συγκεκριμένη κίνηση, που έγινε εσπευσμένα για να καλύψει επικοινωνιακά τον απόηχο στην εκλογική βάση από τη διαγραφή των 22 βουλευτών, η ηγεσία της ΝΔ θέλει να στείλει μήνυμα ότι είναι ο πυλώνας του αστικού πολιτικού συστήματος που εγγυάται την εφαρμογή των μέτρων του νέου μνημονίου διά πυρός και σιδήρου.

Το ίδιο ακριβώς μήνυμα επιχείρησαν να περάσουν με τις δηλώσεις τους και τα μέχρι πρότινος πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., μετά την συνάντηση που είχαν χθες με τον πρόεδρο της ΝΔ. «Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης», αποφάνθηκε ο Α. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι «μόνη συγκροτημένη παράταξη πια είναι η ΝΔ του Α. Σαμαρά», ο οποίος όπως είπε προκλητικά «εκφράζει την ελπίδα να μη γίνει η Ελλάδα Συρία».

Στο ίδιο μήκος, ο Μ. Βορίδης είπε ότι ζητούμενο είναι «εάν θα υπάρξει μια αξιόπιστη, μεγάλη, πατριωτική, φιλελεύθερη παράταξη, που θα μπορεί, από τη μια μεριά, να κοιτάξει αξιόπιστα τους δανειστές και τους εταίρους και να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου». Από την πλευρά του, ο γγ της ΚΟ της ΝΔ Κ. Τασούλας δήλωσε: «η ΝΔ είναι η μόνη φιλελεύθερη παράταξη που εκφράζει και εξασφαλίζει όχι μόνο την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας ξανά».

Τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσαν ότι παραδίδουν τις έδρες τους και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη διασφαλίσει ότι θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ. Τις έδρες τους καταλαμβάνουν από το ΛΑ.Ο.Σ. ο Γ. Καλαποθαράκος και ο Μαν. Ντουκάκης.

Το βλέμμα πάντως της ηγεσίας της ΝΔ είναι στραμμένο στην πλευρά των διαγραμμένων, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις τους. Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη συσπείρωσή τους σε ένα νέο κόμμα, από το επιτελείο της Συγγρού μισανοίγουν την πόρτα για επάνοδο στο κόμμα όσων δείξουν «έμπρακτη μεταμέλεια» και δεν εμπλακούν σε νέα σχήματα.

«Αν κάποιος καταλάβει ότι ήταν εσφαλμένη η στάση στην κρίσιμη απόφαση (σ.σ. στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο) και στην απάντηση του διλήμματος σωτηρία της χώρας ή παράταση, αυτά είναι θέματα του προέδρου του κόμματος και των αρμοδίων οργάνων και δεν θέλω να μπλέκω σε αυτά που δεν είμαι αρμόδιος, αλλά φαντάζομαι ότι θα συνεκτιμηθεί», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μ. Σαλμάς. Αύριο, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται την Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Δ. Χριστόφια και τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύλησε ο τέντζερης...(2012-02-18 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κόντρα για τις έδρες(2012-02-15 00:00:00.0)
Κλωτσοσκούφι για τις έδρες(2012-02-14 00:00:00.0)
Προέχει το συμφέρον της πλουτοκρατίας(2010-09-10 00:00:00.0)
Να ποιους προβάλλει εργολαβικά η ιστοσελίδα(2010-05-06 00:00:00.0)
Η διάταξη της κοινοβουλευτικής ομάδας(2007-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ