Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εσωκομματική αναταραχή στον ΛΑ.Ο.Σ.

Σχέδιο διεμβολισμού του κατήγγειλε χτες ο ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή την προσχώρηση των Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη στη ΝΔ, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «δεν είναι προφανώς ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του ΛΑ.Ο.Σ.». Ωστόσο, οι εσωκομματικές αναταράξεις δε φαίνεται να κοπάζουν, αφού χτες ο βουλευτής του Γ. Ανατολάκης αναγκάστηκε να εκδώσει δήλωση, με την οποία κατήγγειλε σαν ψευδή τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει συναντηθεί με τον Α. Σαμαρά και δηλώνει πίστη στον Γ. Καρατζαφέρη και τον ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Θ. Πλεύρης, μιλώντας στον ρ/σ «Real», επιβεβαίωσε ότι προβληματίστηκε για τη στάση που θα τηρούσε κατά την ψηφοφορία για τη δανειακή σύμβαση αφού όπως δήλωσε «η πορεία της χώρας στην ΕΕ είναι μονόδρομος (...) θέλω να πιστεύω ότι το κόμμα μου θα παραμείνει στην ευρωπαϊκή προοπτική και δεν θα γυρίσει σε έναν αντιευρωπαϊσμό», αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Λίγο αργότερα, το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εξέδιδε ανακοίνωση με την οποία δήλωνε ότι παραμένει «σταθερά προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση», αλλά: «Αλλο η ΕΕ και άλλο ο αυταρχισμός της κ. Μέρκελ και της παρέας της. Μερικοί εθελοτυφλούν και εσκεμμένα αρνούνται την πραγματικότητα, ενδεχομένως γιατί φοβούνται».

Στάχτη στα μάτια του λαού, για την ενιαία στρατηγική που συνυπηρετούν ΝΔ και Καρατζαφέρης, προσπάθησε να ρίξει και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Βελόπουλος. Σχολιάζοντας (στον «Flash») την προσχώρηση των δυο πρώην συναδέλφων του στη ΝΔ, εκτίμησε ότι «ξεκαθαρίζει ιδεολογικά το τοπίο του κόμματος (...) ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το κόμμα του πατριωτικού παρεμβατισμού και στον πατριωτικό παρεμβατισμό δεν έχουν θέση νεοφιλελεύθερες απόψεις και θέσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ