Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ
«Οχι» στην κυβέρνηση Πρίστινας

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

«ΟΧΙ» στις αρχές των Κοσσοβάρων Αλβανών είπε η συντριπτική πλειοψηφία των Σέρβων του βορείου Κοσσυφοπεδίου, καθώς τα ανεπίσημα αποτελέσματα από το διήμερο δημοψήφισμα δείχνουν το 99,7% να αντιτίθεται στις αρχές των Κοσσοβάρων Αλβανών στην Πρίστινα και μόλις το 0,26% (ήτοι 69 άνθρωποι) να συμφωνεί. Οσο για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες; Ξεπέρασε το 75%.

Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ιβάνοφ κάλεσε από τη Βιέννη τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε ΗΠΑ και ΕΕ «και όσους αναζητούν μία λύση για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου» να υπολογίσουν το αποτέλεσμα και να μην το αγνοήσουν γιατί αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί «μέγα σφάλμα»...

Το ίδιο 24ωρο ανακοινώθηκε πως ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 21 του μήνα. Η εξέλιξη δρομολογήθηκε μετά το πέρας των επαφών του μεσολαβητή της ΕΕ Ρόμπερτ Κούπερ στην Πρίστινα. Σύμφωνα με πληροφορίες κοσσοβάρικων αλβανόφωνων ΜΜΕ, στις συνομιλίες θα κυριαρχήσει η περιφερειακή εκπροσώπηση του Κοσσυφοπεδίου, έπειτα από τη φημολογούμενη υποχώρηση της ηγεσίας της Πρίστινας να αποδεχθεί να τεθεί η εκπροσώπηση της περιοχής υπό την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία αναγνωρίζονταν τον Ιούνη του 1999 τα εδαφικά κυριαρχικά δικαιώματα της Σερβίας στο προτεκτοράτο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ