Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επαφές κατοχικών με τους Ταλιμπάν

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΑΘΗΝΑ.--

Τις επαφές μεταξύ ΗΠΑ, αφγανικής κυβέρνησης και Ταλιμπάν επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στη «Wall Street Journal», ο Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι. Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του σχεδίου που προωθείται για τη δήθεν «εθνική συμφιλίωση», με τον Χ. Καρζάι να υποστηρίζει ότι «ο λαός του Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν θέλει την ειρήνη». Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι επιθέσεις των κατοχικών στρατευμάτων συνεχίζονται με θύματα και αμάχους.

Ο γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φον Ράσμουσεν, σε δηλώσεις του χτες στην Αθήνα επανέλαβε ότι τα κατοχικά στρατεύματα θα συνεχίσουν την «πίεση» στους Ταλιμπάν, παράλληλα με τις συνομιλίες, ισχυριζόμενος ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα διευκολύνουν τη λύση.

Στο Πακιστάν τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στα βορειοδυτικά της χώρας, στις πόλεις Μιρανσάχ και Μιρ Αλι. Τα θύματα των επιθέσεων εμφανίζονται από τις πακιστανικές αρχές ως Ταλιμπάν, χωρίς ωστόσο οι πληροφορίες να διασταυρώνονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ