Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Σε δήλωσή της το Σάββατο, κατά τη συζήτηση του νέου μνημονίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει το νέο εγκληματικό μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση Παπαδήμου στη Βουλή σφαγιάζοντας τα λαϊκά δικαιώματα, επιβάλλοντας στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες μόνιμη, βαθιά φτώχεια και εξαθλίωση, χρεοκοπία. Χιλιάδες εργαζόμενοι, με απεργίες, με διαδηλώσεις, αγωνίζονται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, καταδικάζουν τα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα, απαιτούν να μην ψηφιστούν από τη Βουλή.

Η κυβέρνηση και η Βουλή δεν έχουν το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να ψηφίσουν τα μέτρα που φτωχεύουν τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες. Στις συνθήκες αυτές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θέτει ζήτημα αναντιστοιχίας, σύγκρουσης της κυβέρνησης με τη θέληση και τα συμφέροντα του λαού, απαιτεί την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Η διαδικασία του κατεπείγοντος και το σχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με τρία άρθρα, για να αποκρυφτούν τα συγκεκριμένα σφαγιαστικά μέτρα, αποσκοπούν στον περιορισμό των αντιδράσεων, στην επιβολή της "κομματικής πειθαρχίας" για την υφαρπαγή της εξουσιοδότησης των βουλευτών και την ψήφιση αυτού του τερατουργήματος.

Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη.

  • Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και να επιβάλει στο λαό τη δυστυχία.
  • Κανένας δεν μπορεί να γίνει δήμιος του λαού.

Σε κάθε περίπτωση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία και αίτημα για την εφαρμογή του άρθρου 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος, που προβλέπει για την ψηφοφορία τουλάχιστον πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, αφού το μνημόνιο, η δανειακή σύμβαση παραχωρεί επιπλέον αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ