Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Αντικομμουνιστικός οχετός και μίσος για το λαό

Αθλιότητες και γκαιμπελίστικη προπαγάνδα από τον υπουργό Οικονομικών, κατά τη συζήτηση επί της διαδικασίας που έθεσε το ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνεδρίαση

Icon

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνεδρίαση
Σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα με ύβρεις σε βάρος του ΚΚΕ, για να φοβίσει το λαό και το κίνημα, προχώρησε από την αρχή της χτεσινής συζήτησης στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, όταν κλήθηκε να απαντήσει στο αίτημα της ΚΟ του ΚΚΕ για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας και ψήφισης του νομοσχεδίου με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός ότι «δεν θα περάσει η δική σας αντίληψη του ΚΚΕ που οδηγείτε τη χώρα στην καταστροφή», έκανε λόγο για «ακραίο και χυδαίο λαϊκισμό» και έφτασε στο σημείο να πει απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΚΕ ότι «είδαμε την ιστορική σας εμπειρία, δεν θα οδηγήσετε τον ελληνικό λαό σε συνθήκες υπαρκτού σοσιαλισμού 20 χρόνια αργότερα» προσθέτοντας ότι «εκθέτετε τη χώρα και την οδηγείτε στην καταστροφή»! Ο ίδιος συνέχισε προκλητικά ότι το δίλημμα σήμερα είναι εάν με θυσίες θα σώσουμε τη χώρα ή με τη διάλυση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού, «θα οδεύσουμε δήθεν υπερήφανοι στην καταστροφή».

Οι αθλιότητες του Ευ. Βενιζέλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Οι βουλευτές διαμαρτύρονταν όρθιοι, ενώ συμβολικά ο Γ. Μαυρίκος πέταξε προς τα υπουργικά έδρανα τον τόμο του άθλιου νομοσχεδίου. Συμμέτοχος στην επίθεση στάθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, ο οποίος, αγνοώντας επιδεικτικά την πρόκληση και τις αθλιότητες Βενιζέλου, «επέπληξε» το ΚΚΕ για τη συμπεριφορά του στο Κοινοβούλιο...

Δεν πάει άλλο με την άθλια προπαγάνδα!

Στο παραλήρημα Βενιζέλου, απάντησε με παρέμβασή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας:

«Εγώ θα σας πω το εξής πράγμα: Δεν πάει άλλο! Και θα σας εξηγήσω για ποιο λόγο: Ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο για να δώσει απάντηση για κάποιο θέμα που έθεσε ένας βουλευτής. Δεν πήρε το λόγο για να κάνει εισήγηση. Να εξηγήσει το "κατεπείγον", μέχρι τις ημερομηνίες φθάνει. Μας προκαλείτε κ. Βενιζέλο κι έχουμε κι εμείς όρια. Οταν έρθει η ώρα να μιλήσουμε θα τα πούμε. Εσείς ξεπεράσατε τα όρια κι έχουμε κι εμείς κάποια όρια υπομονής κι αυτό πρέπει να το καταλάβετε. Απαντήστε τι είναι το κατεπείγον, βάλτε τις ημερομηνίες, μυαλό έχουμε, θα τοποθετηθούμε στη συνέχεια... Ολα τα άλλα τι τα θέλετε;

Απ' το πρωί δεν λέτε τίποτε άλλο παρά καταστροφή μέχρι και εμφύλιος... Εδώ η κρατική τηλεόραση θυμήθηκε τα "Δεκεμβριανά", θυμήθηκε τον εμφύλιο... Θα απαντήσουμε, όταν έρθει ώρα. Αλλά εσείς έχετε ευθύνη όταν βάζετε στο λαό τέτοια ζητήματα. Εχετε τις ημερομηνίες της τρόικας ή της Κομισιόν. Κι εγώ σας λέω το εξής πράγμα: Με συγχωρείτε, ότι κι αν είναι, παγκόσμιοι πόλεμοι έγιναν ήταν παραμονές ή όχι να υπογραφούν συμφωνίες, τέτοια τελεσίγραφα δεν έμπαιναν.

Δηλαδή τι θα πει δύο, τρεις, τέσσερις μέρες! Ναι, θέλουν κι οι 300 να μιλήσουν, κι αυτός που θα το ψηφίσει κι αυτός που θα το καταψηφίσει. Εχει δικαίωμα να μιλήσει. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή, έτσι γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο οι συζητήσεις; Με ημερομηνίες; Οχι, τις ημερομηνίες δεν τις καταλαβαίνουμε, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι, που βεβαίως δεν συμφωνούμε. Μας προκαλείτε. Από το πρωί ακούμε: Πόλεμος, δεν θα 'χουμε συντάξεις, θα παίρνουμε δελτία, δεν ξέρω τι άλλο και στο τέλος τι θέλετε; Και εμφύλιο! Ποιος πυροδοτεί; Εχουμε και όρια. Ευγενείς είμαστε, αλλά όχι και ηλίθιοι»...

Νωρίτερα, αναπτύσσοντας το αίτημα για την ονομαστική ψηφοφορία και την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε ότι Βουλή και κυβέρνηση δεν έχουν κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να ψηφίσουν τα μέτρα που στέλνουν το λαό στην κόλαση. Είπε ότι η διαδικασία του κατεπείγοντος και η κομματική πειθαρχία που επιβλήθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι απαράδεκτα και υπογράμμισε ότι ο κάθε βουλευτής με την ψήφο του έχει ατομική ευθύνη για το εάν θα γίνει ή όχι δήμιος του ελληνικού λαού.

Να παραιτηθεί τώρα η κυβέρνηση

Η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ενέκριναν τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ απορρίφθηκε και ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την αντισυνταγματικότητα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε: «Το Σύνταγμα παραβιάζεται και ερμηνεύεται όπως συμφέρει την κυρίαρχη τάξη. Καταργείτε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατεδαφίζετε το κουτσό Εργατικό Δίκαιο που υπήρχε μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά μας λέτε εάν είναι συνταγματικό ή όχι. Βεβαίως είναι αντισυνταγματικό, αλλά περισσότερο είναι αποκρουστικό!

Εμείς είχαμε πει ότι είναι αντισυνταγματικό και το πρώτο μνημόνιο, κάτι που αρνήθηκε η τότε κυβέρνηση, όπως αρνήθηκε και την εφαρμογή του άρθρου 28 του Συντάγματος για την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Δεν έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είστε συντριπτική μειοψηφία μέσα στο λαό και αυτό το λένε ακόμα και οι δημοσκοπήσεις. Εάν νομίζετε ότι δεν είναι μειοψηφία, βγείτε έξω στις διαδηλώσεις για να εξηγήσετε γιατί πρέπει ο λαός να δεχθεί αυτά τα πράγματα. Για αυτό εμείς λέμε να παραιτηθεί τώρα η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, γιατί δεν έχετε το ηθικό πολιτικό δικαίωμα να περάσετε αυτά τα μέτρα, τα οποία, να είστε σίγουροι ότι, θα τα ανατρέψει ο λαός. Υποστηρίζουμε την ένσταση για αντισυνταγματικότητα, αφού εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την τρόικα».

Και το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Ζητήματα αντισυνταγματικότητας διατάξεων του νομοσχεδίου θέτει με γνωμάτευσή της και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Συγκεκριμένα, εγείρει θέμα για τις διατάξεις που αναφέρονται στη μείωση των ελάχιστων μισθών, τη διαιτησία και την κατάργηση της μονιμότητας στις πρώην ΔΕΚΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αδυναμία των επιχειρημάτων της κυβέρνησης και επί της ουσίας συμφωνία από τα άλλα κόμματα(2024-03-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2021-06-15 00:00:00.0)
Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας(2017-05-18 00:00:00.0)
Προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού σώματος(2009-04-02 00:00:00.0)
Εντείνεται η πάλη ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο(1998-11-25 00:00:00.0)
Υποτέλεια και κυνισμός(1997-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ