Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να τους στραπατσάρει ο λαός!

Εδώ και μερικές μέρες, και ιδιαίτερα μετά την οριστικοποίηση του νέου μνημονίου, σύσσωμα τα στελέχη της συγκυβέρνησης, μαζί με τον Καρατζαφέρη, με την Μπακογιάννη, περιφέρουν τρομοκρατικά το σενάριο της χρεοκοπίας, αν δεν ψηφιστούν και δεν εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Η προπαγάνδα τους φανερώνει ότι σήμερα είναι μεγαλύτερο το ζόρι και η αδυναμία τους να εκφοβίσουν το λαό με τα τετριμμένα ιδεολογήματα που χρησιμοποίησαν στα προηγούμενα μνημόνια. Ο λαός αποκτάει πείρα απέναντι στην προπαγάνδα τους, την ακυρώνει, υποχρεώνοντας το αστικό σύστημα να επιχειρεί κάθε φορά την αναπροσαρμογή της, προκειμένου να πιάσει έστω και τον ελάχιστο τόπο στις λαϊκές συνειδήσεις.

Τι λένε; Οτι αν δεν ψηφιστούν και δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Θα υπάρξει έλλειψη σε βασικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων τα φάρμακα, το κρέας, εισαγόμενα τρόφιμα, πετρέλαιο και άλλα. Προβλέπουν χάος και σφαγή, τόλμησαν να μιλήσουν ακόμα και για εμφύλιο, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης και εκφοβισμού του λαού. Ολα τους τα σενάρια είναι κατασκευασμένα. Λένε στο λαό ότι αυτό που έχει να επιλέξει είναι ανάμεσα στην ελεγχόμενη ή την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, που για τα λαϊκά νοικοκυριά καμιά διαφορά δεν έχει, αφού είναι ήδη πραγματικότητα. Κρύβουν ότι για το λαό υπάρχει διέξοδος και βρίσκεται στην πάλη για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Η κινδυνολογία τους είναι απόδειξη των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει ο καπιταλισμός και η πολιτική υπεράσπισης των μονοπωλίων. Οι ίδιοι που μέσω της δανειακής σύμβασης υποθηκεύουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, απειλούν το λαό ότι αν πτωχεύσει η οικονομία τους, δε θα έχει πετρέλαιο! Οι ίδιοι που με ιμπεριαλιστικά κριτήρια καθορίζουν την εξωτερική τους πολιτική, εφαρμόζουν τις συναποφάσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ για εμπάργκο στο Ιράν, αφαιρούν ακόμα και σε συνθήκες καπιταλισμού μια εναλλακτική πηγή ενέργειας για τη χώρα, και την ίδια ώρα απειλούν το λαό ότι θα λείψουν τα καύσιμα σε συνθήκες χρεοκοπίας! Οι ίδιοι που στο πλαίσιο της ΕΕ στέρησαν από μια κατεξοχήν αγροτική και κτηνοτροφική χώρα το δικαίωμα να παράγει προϊόντα που θα μπορούσαν να θρέψουν το λαό και να συμβάλουν στο εμπορικό ισοζύγιο με εξαγωγές, απειλούν ότι στη χρεοκοπία θα λείψει το κρέας από την αγορά!

Οι ίδιοι που υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, που έχουν παραδώσει στα μονοπώλια όλους τους στρατηγικούς τομείς της παραγωγής, μεταξύ αυτών και την έρευνα και παραγωγή φαρμάκων, έρχονται τώρα και απειλούν το λαό για τις συνέπειες που η δική τους πολιτική και το δικό τους σύστημα προκαλεί! Φτάνει πια! Ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις, χρεοκοπίες, ανισομετρία και ανάπτυξη που ωφελεί μόνο τα μονοπώλια. Τίποτε δεν έχει να κερδίσει ο λαός από την αναιμική ανάκαμψη που ευαγγελίζονται ότι θα έρθει δήθεν με τα μέτρα, και η οποία θα συνοδευτεί με υψηλή ανεργία, φτωχευμένα νοικοκυριά, εξαθλιωμένους ανθρώπους του μόχθου. Τώρα να γίνει η αγανάκτηση δύναμη ανατροπής! Να στραπατσάρει ο λαός τα κόμματα του κεφαλαίου και την πολιτική τους, να ανατρέψει τη βάρβαρη εξουσία τους. Στο ψευτοδίλημμα «ανεξέλεγκτη ή ελεγχόμενη χρεοκοπία», η απάντηση για το λαό είναι μία: Ισχυρό ΚΚΕ, πάλη για τη λαϊκή εξουσία!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ