Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11184

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Συγκλόνισαν με τον παλμό και την αποφασιστικότητά τους οι χιλιάδες διαδηλωτές

ΣΕΛ.  8  -  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
Συγκαλύπτουν το οργανωμένο σχέδιο καταστολής και ενοχοποιούν τους διαδηλωτές

ΣΕΛ.  18  -  19

Το ΟΧΙ στα αντεργατικά μέτρα να γίνει ΟΧΙ στη δικτατορία των μονοπωλίων

Αλέκα Παπαρήγα: Το μεγάλο ΟΧΙ του λαού, που εκφράζεται στις πολύμορφες αγωνιστικές και στις απεργιακές κινητοποιήσεις, πρέπει να γίνει ΟΧΙ συνολικά κατά του συστήματος, της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ, το ΔΝΤ

*

  • Η προχτεσινή συνεδρίαση της Βουλής έληξε, το Μνημόνιο ψηφίστηκε, αλλά με σοβαρές απώλειες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Βεβαίως, αποτελεί απόδειξη της λαϊκής πίεσης και με αυτήν την έννοια αποτελεί απόδειξη της δύναμης του εργατικού, λαϊκού κινήματος.
  • Η εργατική τάξη, ο λαός έχει τη δύναμη να σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα που την υπηρετούν. Να σταθεί με εμπιστοσύνη δίπλα στο ΚΚΕ, να διαχωριστεί πλήρως από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και όσους επιχειρούν τη μεταμφίεση του συστήματος. Να συναντηθούμε στους ταξικούς αγώνες, στην πολιτική πάλη.
  • Ο λαός να αναλάβει την ευθύνη του, για να γίνουν λαϊκή περιουσία οι αναπτυξιακές πηγές, τα παραγωγικά μέσα και οι δυνατότητες της χώρας.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεσηκωμός για να πάει το μνημόνιο στα σκουπίδια

Μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες, σε όλους τους δήμους της Αττικής, στις εργατικές λαϊκές γειτονιές, σε κεντρικούς δρόμους, πολυσύχναστα σημεία, πραγματοποίησαν χτες βράδυ μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από τις Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

Κρατική προβοκάτσια

Οταν το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» σε κάθε προβοκατόρικη δράση ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα αποκάλυπταν ότι είναι οργανωμένο σχέδιο προβοκατόρων σε οργανική σύνδεση με μηχανισμούς του κράτους για την καταστολή του λαϊκού κινήματος, ότι οι πυρήνες των κουκουλοφόρων έχουν σχέση με κρατικές υπηρεσίες και μηχανισμούς, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι τα οργανωμένα αυτά σχέδια χρειάζονται εκπαίδευση και ανάλογο εξοπλισμό που μόνο σχέση με κράτος δείχνουν, αστικά επιτελεία και ΜΜΕ μάς κατηγορούσαν για συνωμοσιολογία. Τώρα, μετά τις φωτιές στην Αθήνα, μιλούν για οργανωμένο σχέδιο και κάποιοι για προβοκάτσια. Τα γεγονότα στην Αθήνα, όπως χτύπημα των διαδηλώσεων και φωτιές, είναι κρατική προβοκάτσια για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, να συκοφαντηθεί ο αγώνας ρήξης και ανατροπής με την αξιοποίηση των κουκουλοφόρων, των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, ακροδεξιών συμμοριών, μπράβων της νύχτας κ.λπ. Οι φωτιές που έβαλαν σε κτίρια στην Αθήνα, καταστρέφοντας ταυτόχρονα κτίρια και σε άλλες πόλεις, η οργάνωση και εκτέλεση του σχεδίου, η άμεση και σε δευτερόλεπτα εξάπλωση της φωτιάς στα κτίρια έτσι που να δυσκολεύει σημαντικά το σβήσιμό της, δείχνει καλά εκπαιδευμένους ανθρώπους, ενώ η επιδίωξη του Χρ. Παπουτσή να αποδώσει σε διαδηλωτές την προβοκάτσια υπονοώντας το ΚΚΕ, αλλά και του δήμαρχου Αθήνας να εμπλέξει το ΚΚΕ (άτιμη προπαγάνδα), δεν μπορεί να συγκαλύψει ότι η προβοκάτσια είναι κρατική και το σχέδιο έτοιμο από καιρό. Απλά προετοίμαζαν τις λαϊκές συνειδήσεις με την προπαγάνδα περί εμφυλίου, περί χαοτικών καταστάσεων κ.λπ. Τέλος, τι συζήτησαν Χρ. Παπουτσής - πρωθυπουργός για την έκθεση της ΕΥΠ και το ενδεχόμενο «κοινωνικών εντάσεων», αμέσως μετά το Υπουργικό Συμβούλιο για το μνημόνιο την περασμένη Πέμπτη; Μέτρα καταστολής των εργατικών κινητοποιήσεων; Και με ποια αφορμή; Τι ετοίμαζαν;



ΝΑΤΟ - ΕΛΙΑΜΕΠ
Σεμινάριο χειραγώγησης των νέων

ΣΕΛ.  15
ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Εντείνουν την παρέμβαση στον κλάδο

ΣΕΛ.  17
ΓΣΕΕ
Απολογητής της ΕΕ

ΣΕΛ.  10
ΚΝΕ
Γνωριμία με τη δύναμη του κομματικού Τύπου

ΣΕΛ.  24
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μην καταργηθούν οι Οργ. Εργατικής Κατοικίας και Εστίας

Οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, στις 11 π.μ., έξω από το υπουργείο. Παρέμβαση και από το ΕΚ Λάρισας. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δύο Οργανισμούς.


ΣΕΛ.  32

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ