Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες στην απεργία και στον αγώνα

Μέσα σε πυκνή χιονόπτωση δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης στη Βιομηχανική Ζώνη

Το κρύο και η βροχή δεν πτόησαν τους διαδηλωτές ούτε στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Το κρύο και η βροχή δεν πτόησαν τους διαδηλωτές ούτε στη Θεσσαλονίκη
Με επιτυχία οι ταξικές δυνάμεις οργάνωσαν την πανεργατική απεργία και στη Θεσσαλονίκη, παρά τις λίγες ώρες που μεσολάβησαν από την κήρυξή της και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που χτες έγιναν ακόμη χειρότερες. Από τα χαράματα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης, με αποκλεισμό της Βιομηχανικής Ζώνης μέσα σε συνθήκες απόλυτου ψύχους και πυκνής χιονόπτωσης, με απεργιακές φρουρές στις πύλες του εργοστασίου της ΑΓΝΟ, της Τράπεζας Πειραιώς, των σχολείων και του ΑΠΘ.

Στη συνέχεια, παρά το χιονόνερο και τη βροχή, εργάτες και υπάλληλοι από όλους τους κλάδους, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και των χωριών, τη νεολαία, με το λαό που συσπειρώνεται στις Λαϊκές Επιτροπές, συγκρότησαν μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν και οι εργάτες της ΑΓΝΟ, παρά την εργοδοτική τρομοκρατία και τις πιέσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Ακολούθησε μαχητική πορεία, που ολοκληρώθηκε έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης. Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Πέτρος Μυλωνάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κάλεσαν το λαό να μπει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον αγώνα για την οριστική απαλλαγή από τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση. Να βάλει μπρος για μεγαλύτερες, πιο ριζικές αλλαγές. Να δυναμώσει τον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Και έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που πρέπει να γίνει βήμα προετοιμασίας της επόμενης γενικής απεργίας, να γίνει βήμα ανατροπής της κυβέρνησης.

Στιγμιότυπο από την περιφρούρηση στη ΒΙΠΕ
Στιγμιότυπο από την περιφρούρηση στη ΒΙΠΕ
«Ολοι οι εργαζόμενοι, με το ΠΑΜΕ, μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια της εργοδοσίας και τα μνημόνια της τρόικας. Αυτή την ώρα μια επιλογή έχουμε: `Η τις αλυσίδες ή τον αγώνα», είπε ο Π. Μυλωνάς. «Από αύριο κάθε τόπος δουλειάς και γειτονιά να γίνει κάστρο ταξικού αγώνα. Το ξέρουν πια όλοι. `Η εμείς ή αυτοί. `Η τα κέρδη τους ή η ζωή μας και τα παιδιά μας. Δεν μας παίρνει άλλο: Πρέπει να νικήσουμε και θα νικήσουμε», σημείωσε ο Σ. Ζαριανόπουλος.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη

Με πείσμα και αποφασιστικότητα δόθηκε η μάχη και στους υπόλοιπους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Παρά το κρύο, τη βροχή και το χιόνι, εργάτες και υπάλληλοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, μαθητές και φοιτητές συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που έγιναν σε όλες τις πόλεις. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Καστοριά, εκφράστηκε δυνατά η απόφαση κλιμάκωσης του αγώνα για να μπει τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαίτησαν να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα.

Απεργιακές φρουρές έδωσαν μεταξύ άλλων τη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας στην Καβάλα στο κατάστημα «ΖΑΡΑ», στη Δράμα στην Εμπορική Τράπεζα και στην Ξάνθη στην «Ε-VALUΕ». Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ξάνθη συμμετείχαν μαζικά οι εργαζόμενοι από τη γαλακτοβιομηχανία «Ροδόπη» και τη χαρτοβιομηχανία «DIANA».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδήλωσαν μαχητικά και με νέες δυνάμεις(2011-12-02 00:00:00.0)
Καταδίκασαν το κράτος που οδηγεί σε απόγνωση το λαό(2010-07-10 00:00:00.0)
«ΟΧΙ» στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα(2010-05-21 00:00:00.0)
Μια γροθιά με τους αγρότες(2010-02-12 00:00:00.0)
Μαζικό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική(2005-12-15 00:00:00.0)
Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα(2000-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ