Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ: «Τέλος στη "φαρσοκωμωδία" της ελληνικής διάσωσης ζητά το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικρίνοντας την στάση τόσο της γερμανικής και της γαλλικής κυβέρνησης όσο και της Αθήνας, καλώντας όλες τις πλευρές να προχωρήσουν "στην πιο έντιμη λύση, την χρεοκοπία» με ένα «σχέδιο Μάρσαλ" για την Ελλάδα» (στα ΝΕΑ/ηλεκτρονική έκδοση).

Η ΕΠΙΜΟΝΗ: «Η πορεία (...) θα είναι επίπονη. Η συμφωνία περιέχει επώδυνα μέτρα (...) άραγε, θα μιλούσαμε σήμερα για νέες δραστικές περικοπές των συντάξεων, εάν είχε εφαρμοστεί η "ασφαλιστική μεταρρύθμιση Γιαννίτση";..» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ: «Τώρα πια όλοι έχουν σοβαρό πρόβλημα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε όχι με τον κόσμο, όχι να πάμε σε μια συγκέντρωση και να πούμε την άποψή μας, ούτε με τις οικογένειές μας» (δήλωση του Γ. Μίχα (ΠΑΣΟΚ) στο «Βήμα FM»).

ΑΠ' Τ' ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ: «Τα επιτελεία των κομμάτων μεταδίδουν έναν απίθανο πανικό (...) Προσθέτουν μάλιστα ότι οι βουλευτές, που θα τους μαυρίσει ο λαός, θέλουν "να μπορούν να πάνε στο καφενείο". Οι περισσότερες αντιρρήσεις συγκεντρώνονται σε ζητήματα που συνδέονται με την αγορά εργασίας (...) από το 1994, στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ είχε καταστρωθεί μια "Στρατηγική για την Απασχόληση" (...) που αποσκοπούσε σε μια μεγαλύτερη ευελιξία μισθών και κόστους εργασίας. Με ποιο τρόπο; Με την κατάργηση περιορισμών που εμποδίζουν την προσαρμογή των μισθών στις συνθήκες παραγωγής στο επίπεδο της επιχείρησης και των ιδιαίτερων ικανοτήτων του προσωπικού. Με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Με περιορισμό των κλαδικών συμβάσεων και ανάδειξη των επιχειρησιακών. Με κατάργηση της καθολικής ισχύος συμφωνιών. Με αλλαγή της ισχύος του κατώτατου μισθού ως μέσου δίκαιης κατανομής του εθνικού εισοδήματος» (ο Μπ. Παπαδημητρίου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΕΚΛΟΓΕΣ; ΠΟΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; «Οι πληροφορίες λένε ότι σε αγαστή συνεργασία ΔΝΤ και Μερκοζί θέτουν θέμα παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου τουλάχιστον για ένα χρόνο επικαλούμενοι λόγους "πολιτικής σταθερότητας" στην Ελλάδα» (ο Μπ. Παπαπαναγιώτου στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ