Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψευδές δημοσίευμα για το ΚΚΕ από το «Zougla.gr»

Επιχείρησαν με άθλιο τρόπο να συνδέσουν με το Κόμμα συνδικαλιστή εφοριακό που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς

Συκοφαντικό «ρεπορτάζ», το οποίο επιχειρεί να συνδέσει με το ΚΚΕ συνδικαλιστή εφοριακό, που φέρεται να εμπλέκεται σε φορολογικά σκάνδαλα, ανάρτησε προχτές Δευτέρα, αργά το βράδυ, η ιστοσελίδα «Zougla.gr» (ιδιοκτησίας Μ. Τριανταφυλλόπουλου). Το ρεπορτάζ είχε τίτλο «Ο "κόκκινος" ελεγκτής που εκβίαζε για το 50%» και ανέφερε ψευδέστατα ότι ο συγκεκριμένος είναι στέλεχος του ΚΚΕ και ανήκει στη συνδικαλιστή παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ.

Αλήθεια, δεν ξέρουν να κάνουν το στοιχειώδες σε ένα ρεπορτάζ, δηλαδή μια απλή έρευνα και διασταύρωση των στοιχείων τους, ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Και το λέμε γιατί το στοιχείο που διέψευδε το «ρεπορτάζ» τους, το είχε αναρτημένο η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αφού το «ρεπορτάζ» συνοδευόταν από έγγραφο που επιβεβαίωνε ότι ο εφοριακός ήταν συνδικαλιστής της ΑΣΚΕ, παράταξης του Συνασπισμού.

Αν μη τι άλλο, «ρεπορτάζ» σαν κι αυτό της «Zougla.gr», «καρφώνει» την πρεμούρα τους σώνει και καλά να συνδέσουν το ΚΚΕ με τη σαπίλα και τη διαφθορά που κατά κανόνα χαρακτηρίζει το αστικό σύστημα και τα κόμματά του, για να πουν στο λαό «όλοι ίδιοι είναι», άρα δεν υπάρχει ελπίδα... Καθόλου τυχαία, άλλωστε, το συγκεκριμένο «ρεπορτάζ» αναδημοσιεύτηκε σε δεκάδες άλλες ιστοσελίδες, που αναπαρήγαγαν το κατασκευασμένο ψέμα της «Zougla.gr».

Αμεση ήταν η απάντηση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, η οποία εξέδωσε και απέστειλε στην ιστοσελίδα την εξής ανακοίνωση: «Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στο δημοσίευμά σας στην ιστοσελίδα σας (σ.σ. Zougla.gr) τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 22:56 με τίτλο: «Ο "κόκκινος" ελεγκτής που εκβίαζε για το 50%», όπου συνδέεται με το ΚΚΕ ο φερόμενος για εμπλοκή σε φορολογικά σκάνδαλα κατά τον ιστότοπο, Περικλής Στυλιάδης.

Ο αναφερόμενος εφοριακός δεν υπήρξε ποτέ μέλος, πολύ περισσότερο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμά σας. Ενώ η αναφερόμενη παράταξη ΑΣΚΕ, είναι σε όλους γνωστό πως δεν είναι παράταξη του ΚΚΕ, αλλά του Συνασπισμού στους εφοριακούς. Αυτά ο αρθρογράφος θα μπορούσε να τα εξακριβώσει πολύ εύκολα. Είναι εύλογο απορίας όμως, γιατί με τέτοια ευκολία εμπλέκει το ΚΚΕ. Απαιτούμε άμεση επανόρθωση».

Η επανόρθωση από την ιστοσελίδα έγινε λίγο αργότερα και αφού βέβαια υπήρξε η παρέμβαση του ΚΚΕ. Οπως αναφέρουν, «η zougla.gr επιβεβαιώνει ότι ο πρωταγωνιστής της νέας υπόθεσης που αποκάλυψε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, Περικλής Στυλιάδης, συμμετείχε στο κύκλωμα διεφθαρμένων εφοριακών και ήταν συνδικαλιστής της ΑΣΚΕ, που πρόσκειται στον Συνασπισμό».

Παρά την επανόρθωση, τα ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος παραμένουν και ενισχύονται, αφού κάτω από την επανόρθωση, η ιστοσελίδα γράφει: «Ωστόσο, παραμένει η πεποίθηση ότι οι συνδικαλιστές της Αριστεράς και της Κεντροδεξιάς πρωταγωνίστησαν στη σκυταλοδρομία της διαφθοράς, εδώ και δεκαετίες, που λυμαίνονται χρήμα και φωλιάζουν στους κόλπους του Υπουργείου Οικονομικών, ΣΔΟΕ κτλ».

Με άλλα λόγια, η «zougla.gr», αφού κάηκε το χαρτί της εξόφθαλμης συκοφαντίας, προσπάθησε με άλλο τρόπο να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος του Κόμματος. Τσουβάλιασε το ΚΚΕ κάτω από τον γενικό τίτλο «κόμματα της αριστεράς», αφήνοντας υπονοούμενα περί διαφθοράς και για το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ