Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11179

Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  3

Μισθοί πείνας 400 ευρώ για να χορτάσουν κέρδη οι καπιταλιστές
  • ΚΚΕ: Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τώρα πρέπει με μια φωνή και μια γροθιά να ταρακουνήσουν την Ελλάδα
  • Πρόταση για 48ωρη απεργία 10 και 11 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης με άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις κατέθεσε η ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ

Ολοκληρωτική καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων επιβάλλουν συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τρόικα, πλουτοκρατία για τη σωτηρία των καπιταλιστών. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης. Να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση. Κανένα νέο μνημόνιο. Να τιμωρηθούν σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και όποιος συμφωνήσει και υπογράψει το έγκλημα. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να απαντήσουν με ξεσηκωμό παντού, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο, στις εργατογειτονιές, με οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερής διαγραφή του χρέους.


ΣΕΛ.  3,    6  -  10

ΕΒΡΟΣ
Διαχρονικό έγκλημα η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων

Αντιμέτωπος με τα νερά και τα χιόνια βρίσκεται ο εργαζόμενος λαός του Εβρου, που για άλλη μια φορά βλέπει τις περιουσίες του και τα χωράφια του να πλημμυρίζουν εξαιτίας της απουσίας βασικών και αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.


ΣΕΛ.  19

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το μακελειό σε βάρος του λαού, σήμερα Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.


ΠΑΜΕ
Να ματαιώσουμε το έγκλημα

Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης. Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες. Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές. Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν την χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ' όρου ζωής με 400 ευρώ. Για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα. Αν παραδοθούμε θα δουλεύουμε όλη μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας. Οι γέροντες θα φυτοζωούν με συντάξεις πείνας. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο ούτε από τα επιδόματα ανεργίας που παίρνει μικρό μέρος των ανέργων. Νομοθετούν ένα εφιαλτικό μέλλον για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές. Εχουμε τη δύναμη, είναι η ώρα να την νιώσουν για τα καλά. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Κάτω η μαύρη κυβέρνηση. Στα τσακίδια μαζί με την τρόικα. Κανένα νέο μνημόνιο. Καμία νέα συμφωνία που καταστρέφει τις ζωές μας. Να τιμωρηθούν σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Ολοι στον αγώνα. Να ξεσηκώσουμε όλη την Ελλάδα στο πόδι!



ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Αποκλείουν συνέδρους εκλεγμένους με το ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  15
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ
Συνθήκες εξαθλίωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά

ΣΕΛ.  12
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Δεν πέρασε η εργοδοτική τρομοκρατία

ΣΕΛ.  13
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αντιδράσεις ενάντια στο ναρκω-νομοσχέδιο

ΣΕΛ.  16
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Ωμός εκβιασμός

Ζητούν από τους εργαζόμενους ν' αποκηρύξουν, προφορικώς και εγγράφως, τους τρεις συνδικαλιστές, στελέχη του ΠΑΜΕ, που, μέσω του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας και της Ομοσπονδίας, καθώς και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σ' αυτήν τη σφοδρή εργοδοτική επίθεση.


ΣΕΛ.  32
ΚΕΔΕ
Συνένοχη με τη βάρβαρη πολιτική

ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ