Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψηφίζει και στηρίζει το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο

Μόνη «κόκκινη γραμμή», το γενικό συμφέρον της αστικής τάξης

Το έδαφος για την υπερψήφιση του συνόλου των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων του νέου μνημονίου προετοιμάζει η ηγεσία της ΝΔ, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η στάση της αυτή αποτελεί έμπρακτη «απάντηση» στο αίτημα των ηγετών της ΕΕ για αμετάκλητη δέσμευση των αστικών κομμάτων στο νέο πολυετές μνημόνιο.

Αν και δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση στην ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, το μήνυμα που εκπέμπουν τα ηγετικά στελέχη είναι πως η ΝΔ θα στηρίξει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, την οποία θα υπερψηφίσει στη Βουλή, μαζί εννοείται με το νέο μνημόνιο που τη συνοδεύει. Την ίδια στιγμή ρίχνουν τους τόνους για τις εικονικές «κόκκινες γραμμές» σχετικά με τον 13ο - 14ο μισθό και τις συντάξεις, επιβεβαιώνοντας ότι η μόνη «κόκκινη γραμμή» που τη δεσμεύει είναι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

«Θα μου επιτρέψετε όταν έρθει εκείνη η ώρα που έρχεται τις επόμενες μέρες να πράξουμε αυτό που είναι ορθό για τη χώρα», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Σταϊκούρας όταν ρωτήθηκε (στο «Vima Fm») αν επιμένει η ηγεσία της ΝΔ στο «όχι» για κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού ή του κατώτατου μισθού. Ο ίδιος ανέφερε ότι η ΝΔ είναι αντίθετη στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών και τις οριζόντιες περικοπές συντάξεων, ζητώντας «υλοποίηση πολιτικών που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν υλοποίησε, όπως αποκρατικοποιήσεις ή εξυγίανση των ΔΕΚΟ και το βασικότερο όλων, συμπλήρωση με πολιτικές που θα πυροδοτήσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας», εννοώντας προφανώς τη συμπληρωματική δέσμη φιλομονοπωλιακών μέτρων που έχει προτείνει η ηγεσία της ΝΔ και βρίσκεται ήδη στη φάση της υλοποίησης.

«Εμείς θα ψηφίσουμε ό,τι έχει σχέση με μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν», δήλωσε από την πλευρά του o τομεάρχης Εξωτερικών Π. Παναγιωτόπουλος. Επισκεπτόμενος χτες τον Κ. Παπούλια, ο Α. Σαμαράς περιορίστηκε να δηλώσει ότι αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση για το πρόσφατο ταξίδι του στη Μόσχα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ