Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11171

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Πέμπτη 2 Φλεβάρη στην Ομόνοια συλλαλητήριο ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Πληθαίνουν οι αποφάσεις για 24ωρη πανεργατική απεργία στις 9 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  9

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΕΩΣ 20% που έχουν ήδη μειωθεί κατά 19,9%

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να τους καταδικάσουν σε μισθούς 400-500 ευρώ, στην ανεργία, χωρίς Ασφάλιση, χωρίς Υγεία. Είναι στο χέρι τους, μπορούν να τους χαλάσουν τα σχέδια και να τιμωρήσουν σκληρά τους συνεργούς

Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση σε μισθούς και συμβάσεις, που έχει προαποφασιστεί στα πλαίσια της στρατηγικής «ΕΕ-2020» για την ανταγωνιστικότητα, εκβιάζοντας περί χρεοκοπίας τους εργαζόμενους, με απόλυτη σύμπλευση των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Την ίδια ώρα, για το 87% των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα (οι υπόλοιποι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό) το εισόδημά τους, με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και το τριετές πάγωμα μισθών και των ωριμάνσεων, θα μειωθεί επιπλέον από 15% έως 20%, ενώ σύμφωνα με μελέτη του «Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού» από το πρώτο τρίμηνο του 2010 έως το τρίτο τρίμηνο του 2011 μειώθηκε κατά 14,3% σε ονομαστικές τιμές και κατά 19,9% σε πραγματικές τιμές. Τώρα, ταξική οργάνωση, λαϊκή συμμαχία. Αντεπίθεση παντού.


ΣΕΛ.  9

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέο πρόγραμμα κινητοποιήσεων

Με νέο πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεων και μοιράζοντας αποφασιστικά κάλεσμα πανεργατικού ξεσηκωμού και συντονισμού στους εργάτες συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», ενώ ο σκληρός τους αγώνας κλείνει σήμερα 93 μέρες απεργίας.


ΣΕΛ.  8

Σήμερα η συνέντευξη για τα ναρκωτικά

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά, σήμερα Τρίτη, στη 1 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.


Στην απεργιακή μάχη

Η προσχεδιασμένη καθολική επίθεση ενάντια σε μισθούς, συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου, μπορεί να αναχαιτιστεί. Η πείρα της εργατικής τάξης και η ιστορία των αγώνων της δείχνουν πως οι εργάτες έχουν δύναμη. Τα δικαιώματα που σήμερα η πλουτοκρατία απαιτεί να σαρωθούν, είναι αποτέλεσμα σκληρών μακροχρόνιων ταξικών αγώνων. Είναι κατακτήσεις που απέσπασαν με αγώνα καθολικά, κόντρα στους καπιταλιστές, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Η εργατική τάξη είναι η μόνη κοινωνική δύναμη που μπορεί να ηγηθεί ενός τέτοιου αγώνα για να δοθεί οριστική λύση σε όλα τα προβλήματα που μαστίζουν τη λαϊκή οικογένεια, ενισχύοντας την πάλη για να τεθεί ο πλούτος που παράγεται στην υπηρεσία του λαού. Να ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων. Σ' αυτή τη ρότα, το απεργιακό κάλεσμα σημαίνει αγωνιστικό συναγερμό. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε κλάδος πρέπει να αποφασίσει για την απεργία, να οργανώσει τη δράση για την επιτυχία της, κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που συμμετέχουν στο διάλογο σφαγής των εργατών, «αγκαλιά» με το κεφάλαιο. Η απεργία πρέπει να είναι αφετηρία νέας κλιμάκωσης της δράσης της εργατικής τάξης, με στόχο την παρεμπόδιση, την αποτροπή ψήφισης και υλοποίησης των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της τρόικας, για την προστασία της λαϊκής οικογένειας στη ρότα της ενιαίας ταξικής πολιτικής πάλης, για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική, λαϊκή εξουσία.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΕ
Διαπραγματεύεται τη μοιρασιά για τα μονοπώλια

ΣΕΛ.  6
MΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Για δεύτερη βδομάδα στους δρόμους

ΣΕΛ.  18
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ
Προανήγγειλε απολύσεις η κυβέρνηση

ΣΕΛ.  22
ΜΑΣ - ΣΑΣΑ
Κοινή σύσκεψη μαθητών - φοιτητών

ΣΕΛ.  32
ΚΟ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

ΣΕΛ.  23
ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ
Νέες αυξήσεις διοδίων

ΣΕΛ.  24
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιλαϊκό έγκλημα με ή χωρίς επίτροπο

ΣΕΛ.  13
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Μεγάλη εκδήλωση για το σοσιαλισμό

ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ