Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11170

Δράση στους τόπους δουλειάς για κλιμάκωση του αγώνα και με 24ωρη απεργία

ΣΕΛ.  3
Συλλαλητήριο της ΚΝΕ, Πέμπτη 2 Φλεβάρη, ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών

ΣΕΛ.  15

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ - ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων

Στα κρεματόρια της κερδοφορίας των επιχειρήσεων ρίχνουν την εργατική τάξη, συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τρόικα, εργοδότες. Οι λεγόμενες διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα και ο παράλληλος «διάλογος» των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) με την εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συναπαρτίζουν το σφαγείο εργασιακών δικαιωμάτων. Οι συναντήσεις των «εταίρων» της προηγούμενης βδομάδας και του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα αποκαλύπτουν ότι εξωθούν την εργατική οικογένεια στην εξαθλίωση. Στο κύμα των νέων μέτρων περιλαμβάνονται: Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, περικοπές μισθών, κατάργηση 13ου - 14ου μισθού, κατάργηση τριετιών, δραστική μείωση εργοδοτικών εισφορών, γενίκευση της ευέλικτης εργασίας, μείωση επικουρικών συντάξεων, απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, νέα φορολογικά χαράτσια, δραστικές περικοπές σε φαρμακευτικές και κοινωνικές δαπάνες, ξεπούλημα κρατικών επιχειρήσεων.


ΣΕΛ.  2,   6

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ανοιχτή επιστολή του ΚΚΕ προς γονείς, δασκάλους, καθηγητές

Σηκώστε κραυγή αντίθεσης και καταδίκης του νομοσχεδίου. Καταδικάστε τα κόμματα που το υποστηρίζουν. Οι νέοι πρέπει να ζουν με δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Να ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία και να παλεύουν γι' αυτήν με ψηλά το κεφάλι. Για όσους σπρώχτηκαν στα μονοπάτια των ουσιών, να υπάρχει ευκαιρία θεραπείας και επανένταξης δημόσιας και δωρεάν, ώστε να αγωνιστούν και αυτοί μαζί με όλους για μια ζωή πραγματικά ολόκληρη, όχι με δόσεις.


ΣΕΛ.  15

Προσφορές

-- Ο αγωνιστής Κώστας Λέκκας από τη Ν. Υόρκη προσφέρει 3.500 δολάρια στο ΚΚΕ.

-- Μέλη και φίλοι των εργατικών συνδέσμων Αυστραλίας «Σωκράτης» Νιουκάστλ, «Ατλας» του Σίδνεϊ, «Δημόκριτος» Μελβούρνης προσφέρουν στο ΚΚΕ 8.000 δολάρια Αυστραλίας.



Κόντρα στον ταξικό συμβιβασμό

Είναι ώρα να σημάνει συναγερμός στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές και λαϊκές γειτονιές για να παρεμποδιστεί το παραπέρα τσάκισμα των εισοδημάτων μας της ζωης μας γενικότερα στη βάση των όρων διαμόρφωσης μιας ισχυρής εργατικής λαϊκής συμμαχίας με εμπνευστή και καθοδηγητή το ΚΚΕ, που θα δρομολογεί τη συγκέντρωση δυνάμεων για ρήξη και σύγκρουση με τα μονοπώλια για λαϊκή εξουσία και οικονομία.


ΣΕΛ.  8   -   9
Δράση ενάντια σε χαράτσια - διακοπή ρεύματος

ΣΕΛ.  21
Ποιος κλείνει τα εργοστάσια;

ΣΕΛ.  17
Η δράση των επιτροπών ανέργων

ΣΕΛ.  19
COMISIONES OBRERAS
Μοχλός της ΣΕΣ σε Ισπανία - Λατ. Αμερική

ΣΕΛ.  20
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ» ΣΤΗΝ ΕΕ
Συντρίβουν τα εργατικά δικαιώματα

ΣΕΛ.  13
ΝΑΤΟΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Πολύπλευρη ελληνική εμπλοκή

ΣΕΛ.  12
«ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ»
Συμφωνία διάσωσης των τραπεζών

ΣΕΛ.  14
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Πολυτελείς πλωτές «παγίδες θανάτου»

ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ