Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ - ΑΣΓΜΕ
Ν' αποσυρθεί το νομοσχέδιο νομιμοποίησης των ναρκωτικών

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης έγιναν χτες

Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά απαίτησαν, χτες, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αντιπροσωπείες από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ και την ΑΣΓΜΕ, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για να εμποδίσουν την ψήφιση και την εφαρμογή του, σημειώνοντας πως πρόκειται για απελευθέρωση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Εξω από το υπουργείο Υγείας έγινε συγκέντρωση το μεσημέρι και αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Μ. Τιμοσίδη, ο οποίος υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο. Μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο και συνολικά στα αντιλαϊκά μέτρα.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε επίσης το μεσημέρι και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον ΓΓ του υπουργείου, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Για άλλη μια φορά επιχειρήθηκε η διαστρέβλωση των θέσεων των φορέων που αντιτίθενται στο εγκληματικό νομοσχέδιο, αφού η απάντηση του ΓΓ ήταν: «Θέλετε να τιμωρείται ο χρήστης»... Με επιχειρήματα που πηγάζουν από τον πυρήνα του νομοσχεδίου, το οποίο από τη μια ευνοεί τη διάδοση και τη χρήση των ναρκωτικών και από την άλλη καταστρατηγεί την πρόληψη, απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη παραδίδοντας το καθένα από αυτά στους ιδιώτες, διαλύοντας τα ήδη υπάρχοντα, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επέμεινε στις εγκληματικές συνέπειες του αντιδραστικού νομοσχεδίου. Ο ΓΓ ισχυρίστηκε ότι η «κυβέρνηση προβληματίζεται για το νομοσχέδιο και θα το δει»...

Το υπόμνημα που κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, της ΑΣΓΜΕ κατέθεσαν στα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης το παρακάτω υπόμνημα:

«Καταθέτουμε την καταδικαστική μας θέση για το νομοσχέδιο που καταθέσατε στη Βουλή, μέσω που οποίου απελευθερώνεται η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το υπουργείο δε μπορεί να κρύβεται πίσω από ευθύνες που αντικειμενικά του αναλογούν, όσον αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και να πετά το μπαλάκι στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι ενιαία πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε αυτούς που χαιρέτισαν ως θετική την πρότασή σας, την τρικομματική κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε την ψήφιση ή την ισχύ του. Το νομοσχέδιο με το οποίο απεργάζεστε την εξάρτηση, την υποταγή, τη χειραγώγηση της νεολαίας είναι ένα επιπλέον χτύπημα για τη νέα γενιά και για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες που, ήδη, πλήττονται από τη φτώχεια, την ανεργία, την αφαίρεση δικαιωμάτων, την έλλειψη ελπίδας ότι η νέα γενιά θα μπορέσει να ζήσει καλύτερα από την προηγούμενη.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο "κώδικας ναρκωτικών".

Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη δωρεάν, συστηματική και "στεγνή" - χωρίς υποκατάστατα - υποστήριξη των χρηστών.

Να στηριχτεί η πρόληψη, η υποστήριξη στεγνών προγραμμάτων, δουλειά για τους αποθεραπευμένους χρήστες, προγράμματα μέσα στις φυλακές, ειδικούς εισαγγελείς για τις υποθέσεις των ναρκωτικών , μέτρα που να οδηγούν στη θεραπεία την πραγματική και όχι εγκλεισμό και υποκατάστατα.

Να αυξηθούν αντί να κόβονται οι επιχορηγήσεις των "στεγνών" προγραμμάτων, να στηριχτούν με περισσότερους εργαζόμενους τα προγράμματα πρόληψης, αντί να βγαίνουν στην εφεδρεία.

Οι στατιστικές και τα ποσοστά άλλων χωρών, οι οποίες νωρίτερα εφάρμοσαν την πολιτική που τώρα μας φέρνετε ως σωτηρία, αποδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας και της ψευτιάς σας. Η χρήση των παράνομων ουσιών στις νεαρές ηλικίες είναι: Τσεχία 46%, Ισπανία 38%, Ελβετία 34%, Γαλλία 53%.

Αγαπάμε τα παιδιά μας, αγωνιζόμαστε για το σήμερα και αύριο τους. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αφαιρεί τη ζωή τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον χώρο της Απεξάρτησης(2023-12-21 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει το χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν απεξάρτησης(2023-12-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-03-09 00:00:00.0)
Ο σκοταδισμός της συντήρησης(2013-03-08 00:00:00.0)
Αντιδράσεις ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών(2012-02-14 00:00:00.0)
Σηκώστε κραυγή αντίθεσης και καταδίκης στο άθλιο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά(2012-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ