Κυριακή 29 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Μπαράκ Ομπάμα

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Στον άξονα του πολέμου και της αναγκαιότητας της ανάκαμψης της οικονομίας κινήθηκε η ετήσια ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «για την κατάσταση του έθνους». Μία προεκλογική ομιλία επί της ουσίας για την επανεκλογή του. Οχι από τον αμερικανικό λαό αλλά από το κεφάλαιο.

Ανάκαμψη της οικονομίας και ανάταξη της βιομηχανικής παραγωγής που την «οραματίζεται» μέσω της εξόντωσης των εργαζομένων. Με πακτωλό χρημάτων των Αμερικανών φορολογουμένων και με τη βοήθεια των συμβιβασμένων συνδικάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία, περικόπηκαν μισθοί μέχρι 50%, έγιναν μεγάλες περικοπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία και απαγόρευση απεργιών. Χάθηκαν βέβαια δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά η «General Motors» έγινε και πάλι η Νο 1 αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη!

Ο Ομπάμα εξύμνησε τις Ενοπλες Δυνάμεις τονίζοντας πως είναι «ο θεσμός που ποτέ δεν μας έχει απογοητεύσει». Ο «θεσμός» έχει νέο διευρυμένο πεδίο δράσης όλη τη ασιατική ήπειρο, τον Ειρηνικό (με στόχο τις ανερχόμενες καπιταλιστικές δυνάμεις Ρωσία και Κίνα), επίσης την αμερικανική επικράτεια με το «νέο αμυντικό δόγμα» αλλά και αναδιαρθρώνεται, με ευέλικτες, πιο γρήγορα μεταφερόμενες δυνάμεις, που θα χρησιμοποιηθούν για την υπεράσπιση με κάθε μέσο των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.


Χρ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ