Κυριακή 29 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναδρομικά

Μέσα στα πρώτα μέτρα του νέου μνημονίου είναι και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα κατά 25%. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η απόκτηση κατοικίας έχει γίνει για τις λαϊκές οικογένειες άπιαστο όνειρο, αποφάσισαν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις αντικειμενικές αξίες και κατ' επέκταση ακόμα πιο πολύ τους φόρους μεταβίβασης στα ακίνητα.

Οι άνθρωποι, όμως, είναι τόσο άθλιοι που η αύξηση αυτή, λέει, δε θα ισχύσει από τη στιγμή που θα βγει η όποια υπουργική απόφαση, αλλά αναδρομικά από την 1η του χρόνου. Γιατί το έκαναν αυτό; Μα για να εισπράξουν μεγαλύτερο χαράτσι «ηλετροδοτούμενων ακινήτων» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν, να γδύσουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αυτή τη φορά. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εκείνους που γδύνει είναι, σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα, οι μικρο-ιδιοκτήτες, καθώς εκείνοι που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία έχουν φροντίσει με διάφορα νομικίστικου τύπου κόλπα να αποφεύγουν τη φορολογική τους επιβάρυνση.

Η νέα πρόκληση των κυβερνώντων μπορεί και πρέπει να απαντηθεί με έναν και μόνο τρόπο: Να κλιμακώσουμε την αντίδραση - αντίσταση στα χαράτσια που μας έρχονται μέσω της ΔΕΗ. Να συσπειρωθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά γύρω από τις Λαϊκές Επιτροπές, με στόχο κανένας εργαζόμενος να μην πληρώσει το χαράτσι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ