Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
Μηχάνημα ελαιουργείου παρέσυρε 47χρονο..!

«Ατυχήματα» έγιναν και σε Βόλο - Νάξο

Φρικτό θάνατο βρήκε χτες το πρωί ένας εργαζόμενος σε σπορελαιουργείο στον Ταύρο, όταν κατά τη διάρκεια της δουλειάς του πολτοποιήθηκε! Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Γκούμα, 47 χρόνων, που εργαζόταν στο Σπορελαιουργείο «Αφοί Σταυρακάκη ΑΒΕΕ» και τραυματίστηκε θανάσιμα όταν κατά τον έλεγχο της στάθμης της βαμβακόπιτας (υγρό υλικό που παράγεται από τη σύνθλιψη του βαμβακόσπορου) σε δεξαμενή, παρασύρθηκε από κοχλία (το μέρος του μηχανήματος που συνθλίβει τον καρπό για να βγει το λάδι).

Τραυματίστηκαν ναυτεργάτες

Δύο ναυτεργατικά «ατυχήματα» καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες προχτές μετά το μεσημέρι σε δύο ακτοπλοϊκά πλοία, για να καταδείξουν τις εργασιακές συνθήκες τύπου γαλέρας που έχουν επιβάλλει οι εφοπλιστές στα καράβια, από τη μια, αλλά και πόσο έχει υποβαθμιστεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα από την επικίνδυνη «πατέντα» που εφάρμοσε το 2005 η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό των εφοπλιστών, όπου με «ευθύνη πλοιάρχου» δίνεται απόπλου σε ακτοπλοϊκά πλοία να εκτελέσουν το δρομολόγιό τους μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καταργώντας μερικώς το «απαγορευτικό». Να σημειωθεί ότι το δελτίο Τύπου για τα ναυτεργατικά ατυχήματα εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού χτες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα, προχτές το μεσημέρι, στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ», το οποίο επισκευάζεται σε καρνάγιο του Βόλου, 38χρονος ναυτεργάτης ναυτολογημένος ως «ναυτόπαις», ο οποίος εκτελούσε εργασίες συντήρησης, έσπασε τον αριστερό μηρό του, «κάτω από άγνωστες συνθήκες». Ο ναυτεργάτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου και νοσηλεύεται.

Λίγες ώρες αργότερα, το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «BLUESTAR ΔΗΛΟΣ», της εταιρίας «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ» του Βγενόπουλου, κατά την διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμάνι της Νάξου, λόγω της κακοκαιρίας έσπασαν και οι δύο του κάβοι με αποτέλεσμα να γλιτώσει την τελευταία στιγμή με απλό τραυματισμό 30χρονος ναύτης. Αξίζει να προστεθεί εδώ ότι επίσης προχτές και ακριβώς λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών, επί ώρες προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης το πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά, με 523 επιβάτες. Από το πρωί, κατάφερε τελικά να δέσει στο λιμάνι το μεσημέρι με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ