Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ελεγχος στα οικονομικά του ΟΕΕ ενόψει νέων περικοπών;

Ελεγχο στα οικονομικά του Οργανισμού Εργατικής Εστίας πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της τρόικας που επισκέφτηκε τα γραφεία του Οργανισμού και συναντήθηκε με την πρόεδρο της διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε να μάθει αν ο Οργανισμός χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του.

Ηδη, πάντως, ο «στραγγαλισμός» των παροχών προς τους δικαιούχους του Οργανισμού έχει μπει σε εφαρμογή. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε η δραστική περικοπή των δελτίων θεάματος χειμερινής περιόδου για το 2012 από τη διοίκηση του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, από 180.000 δελτία θεάματος χειμερινής περιόδου για το 2011 και συνολικό προϋπολογισμό 2.530.000 ευρώ, φέτος περικόπτονται στα 120.000 δελτία και προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ. Δηλαδή, τα δελτία μειώνονται πάνω από 30% για τη νέα χρονιά.

Οι περικοπές που ήδη γίνονται - όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για το 2012 - σχετίζονται άμεσα με τα σχέδια για τη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», δηλαδή τη μείωση των «εργοδοτικών εισφορών» που προκύπτουν από την απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας δε χρηματοδοτείται ούτε με ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, γίνεται αντιληπτό ότι το επόμενο διάστημα θα προκύψουν νέες δραστικές περικοπές στις παροχές με ορατό τον κίνδυνο ακόμα και κατάργησης κάποιων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ