Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η «γρίπη»

Α λλος αισθάνεται πόνους στη ραχοκοκαλιά σαν να τον έχουν σκοτώσει στο ξύλο, άλλος νιώθει φριχτό πονόλαιμο σαν να του έχει καρφωθεί αγκάθι στο λαρύγγι, άλλος νιώθει ρίγη και στομαχικές διαταραχές και οι γιατροί λένε στερεότυπα στους πάσχοντες ότι όλα αυτά τα οδυνηρά συμπτώματα οφείλονται στη γρίπη, που εισέβαλε και στην Ελλάδα από τη Βόρεια Ευρώπη. Αυτή είναι η γνωμάτευση των γιατρών, αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι κύριοι εξετάζουν τους ασθενείς επιπόλαια και καταλήγουν έτσι σε λάθος συμπεράσματα. Αν, δηλαδή, οι δόκτορες έβαζαν κάτω τους πάσχοντες και τους έψαχναν καλά, τότε ασφαλώς θα διαπίστωναν άλλα πράγματα. Θα διαπίστωναν, λόγου χάρη, ότι οι ώμοι του Αριστείδη του υπαλληλάκου δεν πονάνε γιατί έχει αρπάξει γρίπη, αλλά γιατί τον εξόντωσαν στα βάρη οι αφέντες του τόπου. Και ο λαιμός του Παντελή του μεροκαματιάρη πονάει γιατί κάποιο από τα «μέτρα» της κυβέρνησης τού σκάλωσε στο... φάρυγγα, καθώς τον πίεζαν να το κατεβάσει. Και ο Μήτσος, τέλος, έχει ρίγη και στομαχικές διαταραχές όχι γιατί κόλλησε ίωση, αλλά γιατί σκέφτεται ο φουκαράς ότι σε λίγο θα του δώσουν να καταπιεί το... κινίνο της ΟΝΕ!

- Ελα, Μήτσο, θα του πουν, άνοιξε το στόμα σου...

- Αδύνατον. Αυτό που μου δίνετε είναι σωστό φαρμάκι!

- Μη φοβάσαι, το 'χουμε πασπαλίσει με ζάχαρη το «χάπι» και δε θα καταλάβεις τίποτε! Αντε, κατέβασέ το να γιάνεις!

- Ολο έτσι μου λέτε, μπαγαπόντηδες κι όλο μου δίνετε διάφορα «γιατροσόφια», που αντί να με συνεφέρουν κοντεύουν να με ξετινάξουν για καλά!

Αυτά τραβούν οι φουκαράδες του τόπου και έρχονται οι γιατροί και σου λένε ότι οι άνθρωποι έχουν μια κοινή γρίπη. Αν, όμως, οι δόκτορες έπιαναν το στηθοσκόπιο και το έβαζαν στο στέρνο των πασχόντων θα έβλεπαν, λόγου χάρη, ότι όλοι... βράζουν από μέσα τους και αυτοί οι εσωτερικοί ήχοι δεν είναι τα συνηθισμένα ακροαστικά, που προκαλεί η γρίπη. Είναι ήχοι οργής και αγανάκτησης του λαού για όσα τραβάει χρόνια από τους ανάλγητους κυβερνήτες. Μια προσεκτική ιατρική εξέταση, επίσης, θα έδειχνε ότι οι ασθενείς έχουν μπουκωμένη μύτη από την... μπόχα των σκανδάλων της διαπλοκής, ότι παρουσιάζουν φοβερή δυσπεψία από όσα... αχώνευτα - Μάαστριχτ, «σύγκλιση» κλπ. - τους πασάρουν κατά καιρούς οι κυβερνώντες, και το χειρότερο: Κάποιοι από αυτούς έχουν... τσιμπλιάσει τόσο, βλέποντας τα δελτία των καναλιών που κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση, ώστε αδυνατούν πλέον να δουν τι συμβαίνει γύρω τους...

Εν πάση περιπτώσει αυτά είναι τα πραγματικά αίτια των συμπτωμάτων που εμφανίζουν οι πάσχοντες και ασφαλώς αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν προσβληθεί από γρίπη, όπως λένε οι γιατροί. Εκτός, βέβαια, εάν στην ιατρική ορολογία οι έννοιες γρίπη και «Ευρωπαϊκή Ενωση» είναι... ταυτόσημες, οπότε και συμφωνούμε με τους «ασκληπιάδες» μας. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, απαιτούμε να γίνει γνωστό στον κοσμάκη από την ιατρική κοινότητα ότι οι ευρωπαϊκού τύπου γριπο-ιοί είναι λίαν επικίνδυνοι.

Η ισπανική γρίπη, λόγου χάρη, που ενέσκηψε το 1917 θέρισε είκοσι εκατομμύρια ψυχές και η σημερινή, η προερχόμενη εκ Βρυξελλών, μπορεί να έχει σαφώς πολλαπλάσια θύματα, αν δεν την καταπολεμήσουμε όσο είναι ακόμη καιρός!

Σωτηρία, βέβαια, από την «ασθένεια» που μας βρήκε δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις «κούρες» και τις «ζώνες» των κυβερνώντων. Και φυσικά και οι «ρετσέτες» που προτείνονται από τη Ρηγίλλης, αν εφαρμόζονταν ποτέ, μόνον... μετάλλαξη του «ιού» θα επέφεραν και η επιδημία θα συνεχιζόταν με άλλη μορφή. Μακριά, λοιπόν, από τα πράσινα και μπλε «συνταγολόγια» και ας προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από το κακό που μας βρήκε, κινητοποιώντας το αμυντικό μας σύστημα. Αντίσταση και πάλη, λοιπόν, η συνταγή για να συνέλθουμε. Και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό: Να καθαρίσουν τα μάτια τους κάποιοι από την... τσίμπλα, γιατί αλλιώς πάλι σαν «τυφλοί» θα ψηφίσουν στις εκλογές. Και τότε να είστε βέβαιοι πως η «ευρωγρίπη» θα ξεπατώσει και εμάς και τον τόπο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ