Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Προβλήματα στη λειτουργία του

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή

Αναστάτωση και δυσλειτουργία στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών προκάλεσαν η αντιδημοκρατική συμπεριφορά και οι αυταρχικές πρακτικές του προέδρου και αντιπροέδρου σε βάρος του ιατρικού προσωπικού. Αυτό τονίζεται σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

Συνέπεια της κατάστασης αυτής, επισημαίνεται στην Ερώτηση, ήταν να παραιτηθούν η διευθύντρια του αναισθησιολογικού και υπεύθυνη του ΕΚΑΒ Σερρών, καθώς και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας. Η κρίση στο νοσοκομείο Σερρών κορυφώθηκε με την επιβολή της ποινής στέρησης μισθού τριών μηνών στον διευθυντή της ουρολογικής κλινικής και την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου (τακτικών και αναπληρωματικών μελών) της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Σερρών. Για τους ίδιους λόγους ακολούθησε και η παραίτηση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου. Η κατάσταση στο νοσοκομείο οξύνθηκε παραπέρα ύστερα από την εντολή του προέδρου του για τη μετάβαση στα Κέντρα Υγείας γιατρών ειδικοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παραπάνω εντολή δεν είναι σύμφωνη η επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου.

Ερωτούν λοιπόν οι βουλευτές του ΚΚΕ τον αρμόδιο υπουργό Υγείας ποια μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να αποκατασταθεί η τάξη, η ηρεμία και η δημοκρατική λειτουργία του νοσοκομείου Σερρών, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ