Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίκαιρη Ερώτηση για το έργο της Κάρλας που καρκινοβατεί

Το θέμα της ανασύστασης της Κάρλας επανέφερε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής με Επίκαιρη Ερώτηση που απευθύνει προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας.

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής, όλοι οι φορείς της Μαγνησίας και των παρακάρλιων δήμων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας είναι ανήσυχοι από την καθυστέρηση και αναβολή έναρξης των εργασιών για την επανασύσταση του υγροβιότοπου της Κάρλας, ένα έργο που παρά το ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο τον περασμένο Νοέμβρη, βρίσκεται ακόμη «στον αέρα», καθώς: Δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το Γ' κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, δεν προχώρησαν οι διαδικασίες για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις, δεν έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τους υπουργούς αν αληθεύουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το έργο διαγράφηκε από το τομεακό πρόγραμμα περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς επίσης και τι μέτρα σκοπεύει να πάρει άμεσα η κυβέρνηση, ώστε: Να εξασφαλιστεί πλήρως η χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου. Να εγκατασταθεί άμεσα ο εργολάβος. Επίσης, ρωτά γιατί δεν προχώρησαν ακόμη οι απαλλοτριώσεις των απαιτούμενων εκτάσεων και πότε θα γίνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ