Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πιάστηκε για απάτες
Απατεώνας που εμφανιζόταν και ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού

Συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Αύρα» του Π. Φαλήρου και οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας ο 30χρονος Γεώργιος Σωτηριάδης, εις βάρος του οποίου είχαν εκδοθεί προ διετίας εντάλματα για κλοπές και απάτες κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εντόπιζε ηλικιωμένα άτομα και αφού συζητούσε μαζί τους και μάθαινε διάφορα στοιχεία για την καταγωγή και την οικογενειακή τους κατάσταση, παρουσιαζόταν σαν μακρινός συγγενής τους από την επαρχία και τους έπειθε να του δώσουν χρήματα για να αντιμετωπίσει ένα πρόσκαιρο οικονομικό του πρόβλημα. Τα ποσά που αποσπούσε με αυτή τη μέθοδο κυμαίνονταν από 100.000 δρχ, μέχρι και 2.800.000 δρχ. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις έμπαινε στα σπίτια των θυμάτων σαν «συγγενής» και αφαιρούσε από εκεί χρήματα και αντικείμενα. Από τα στοιχεία της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι τα θύματα του Σωτηριάδη, υπερβαίνουν τα 50, ενώ το ποσό που τους απέσπασε ανέρχεται σε 17 εκατ. δρχ. τουλάχιστον. Ο ίδιος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Το 1993 είχε συλληφθεί γιατί είχε εξαπατήσει πολλά άτομα, εμφανιζόμενος σαν ποδοσφαιριστής «Τουρσουνίδης» ή «Καραπιάλης».

Εναντίον του παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη για «απάτη κατ' εξακολούθηση και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ' εξακολούθηση» (κακουργήματα) και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή. Η συνήγορός του Κωνσταντίνα Καραλή δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης της «επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα και έλλειψη καταλογισμού» για να δικαιολογήσει τις πράξεις του.

Μαζί με τον Σωτηριάδη συνελήφθη και ο εξάδελφός του Κωνστ. Ελευθεριάδης, 39 χρόνων, ο οποίος τον φιλοξενούσε. Ο τελευταίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ