Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Αρχίζουν τη Δευτέρα

Σχετική εγκύκλιο έστειλε το υπουργείο Υγείας

Τη σύσταση Επιτροπών Πανδημίας Γρίπης στα νοσοκομεία, που θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς για τη «νέα γρίπη» τη Δευτέρα 16 του Νοέμβρη, προβλέπει εγκύκλιος που έστειλε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Βάσει της εγκυκλίου υπεύθυνος των Επιτροπών που θα λειτουργούν στα νοσοκομεία θα είναι ο πρόεδρος ή αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και μέλη γιατροί, νοσηλευτές και ένας διοικητικός υπάλληλος. Η Επιτροπή αναλαμβάνει την παραλαβή των πανδημικών εμβολίων γρίπης, τη σύσταση και επίβλεψη ενός ή περισσότερων συνεργείων εμβολιασμού, την ενημέρωση των εργαζομένων στα υπαγόμενα στο νοσοκομείο Κέντρα Υγείας, κ.ά.

Στην εγκύκλιο συστήνεται η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων στα νοσοκομεία να γίνεται καθημερινά απογευματινές ώρες καθώς και Σαββατοκύριακα, εκτός εφημερίας. Την πρώτη βδομάδα θα εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου. Επιπλέον, θεωρείται ελεύθερη η πρόσβαση για εμβολιασμό εξαιρετικά ευπαθών ατόμων σε περίπτωση που ζητηθεί από τον θεράποντα ιατρό τους (μετά από ιατρική γνωμάτευση). Μετά την πρώτη βδομάδα οι ευπαθείς ομάδες που έχουν υποκείμενη νόσο και παρακολουθούνται χρονίως από το νοσοκομείο, θα έχουν τη δυνατότητα κατά προτεραιότητα να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο παρακολούθησής τους. Η εκπαίδευση των συνεργείων εμβολιασμού θα γίνει με βάση έντυπο και ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό που θα αποσταλεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό των υπόλοιπων δομών Υγείας: Το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων (κάτω των 150 κλινών) θα εμβολιαστούν στο πλησιέστερο δημόσιο νοσοκομείο προσκομίζοντας κατάσταση του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί. Για τους ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους οι αντίστοιχοι Ιατρικοί και Οδοντιατρικοί Σύλλογοι στους οποίους ανήκουν πρέπει να ενημερώσουν με αναλυτικές καταστάσεις τις αντίστοιχες διοικήσεις των Νοσοκομείων. Το προσωπικό του «Ερρίκος Ντυνάν» θα εμβολιαστεί στο «Κοργιαλλένειο Μπενάκειο». Το «Ωνάσειο» και το «Παπαγεωργίου», καθώς και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια άνω των 150 κλινών θα ακολουθήσουν το ίδιο πρωτόκολλο με εκείνο των δημόσιων Νοσοκομείων. Το προσωπικό των συνεργείων εμβολιασμού θα αποζημιωθεί με αποδεσμευμένους γι' αυτό το σκοπό πόρους από τον προϋπολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κλείνει νηπιαγωγείο στην Ημαθία

Κλειστό από χτες και για εφτά μέρες θα παραμείνει το 3ο Νηπιαγωγείο Μακροχωρίου του Νομού Ημαθίας, μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος της «νέας γρίπης» και συρροή κρουσμάτων γρίπης.

Επίσης, από σήμερα και για εφτά μέρες θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας συρροής κρουσμάτων γρίπης η A΄ και Γ΄ Τάξη του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου του Νομού Χαλκιδικής και το Α1 και Α2 Τμήμα Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται άντρας 56 ετών με υποκείμενο χρόνιο αναπνευστικό και καρδιολογικό νόσημα, που νόσησε από το νέο ιό της γρίπης. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο 56χρονος παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ