Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Την κατάσχεση 18 δοχείων με το ραδιενεργό υλικό sodium 22 ανακοίνωσε, χθες, η υπηρεσία των ρωσικών τελωνείων, υποστηρίζοντας ότι το ραδιοϊσότοπο εντοπίστηκε στις αποσκευές ενός επιβάτη, ο οποίος αναχώρησε (καθώς οι αρχές δεν πρόλαβαν να σταματήσουν την πτήση) από το διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα με προορισμό την Τεχεράνη. Το συγκεκριμένο υλικό προορίζεται μόνο για ιατρική και φαρμακευτική χρήση και όχι για στρατιωτική αλλά δεν μπορεί να προέλθει παρά μόνο από πυρηνικό αντιδραστήρα, κάτι που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το πώς βρέθηκε στα χέρια του επιβάτη.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε, χθες, από ειδικό κακουργιοδικείο της Γαλλίας που εκδικάζει υποθέσεις «τρομοκρατίας», ο Ιλιτς Ραμίρες Σάντες (Κάρλος) αφού κρίθηκε ένοχος για 4 επιθέσεις στη Γαλλία, μεταξύ 1982 - 1983, που στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 150. Ο Κάρλος, που γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει έφεση, εκτίει ήδη ισόβια ποινή από το 1997, οπότε κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία τριών ανθρώπων το 1975, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικοί. Συνελήφθη, μετά από διεθνές ανθρωποκυνηγητό, στο Σουδάν το 1994 ενώ αρνείται ότι εμπλέκεται σε όλα όσα του καταλογίζουν.

ΛΙΜΑ.-- Την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε κηρύξει πριν από 12 ημέρες στην επαρχία Καχαμάρκα εξαιτίας των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων εναντίον της λειτουργίας του ορυχείου χαλκού και χρυσού Κόνγκα από την αμερικανική εταιρεία Newmont., ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Περού. Η άρση έπεται της ανακοίνωσης της αναστολής των κινητοποιήσεων ενώ αντιπροσωπεία υπουργών αναμένεται την Δευτέρα στην Καχαμάρκα για να συζητήσει το πρόβλημα με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Επίθεση με χειροβομβίδες εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Καμπούλ πραγματοποιήθηκε χθες στο Αφγανιστάν, χωρίς θύματα, με την επίθεση να αποδίδεται σε «μαχητές των Ταλιμπάν» και την αστυνομία να δηλώνει ότι αναζητά τους δράστες.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τους 170 έφτασαν οι νεκροί από την κατανάλωση τοξικού αλκοόλ στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης στην Ινδία, ενώ οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν δεκάδες άλλους ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ