Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Εφθασε η ρωσική βοήθεια

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Μέχρι τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας - ΕΕ χρειάστηκε να φθάσει το ζήτημα της ρωσικής ανθρωπιστικής αποστολής για τους Σέρβους στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, που παρέμενε επί τέσσερις μέρες «εγκλωβισμένη» στα σύνορα λόγω διένεξης της Μόσχας με την αποστολή της ΕΕ στο προτεκτοράτο (EULEX). Η ρωσική βοήθεια κατάφερε να φθάσει χτες στις αποθήκες του σερβικού Ερυθρού Σταυρού στο Σβέτσαν του Βορείου Κοσσυφοπεδίου έπειτα από παρέμβαση του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και εγγυήσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι της EULEX ότι στα αυτοκίνητα συνοδείας του ρωσικού κομβόι των 25 φορτηγών δεν θα επέβαιναν Κοσσοβάροι Αλβανοί αστυνομικοί ή τελωνειακοί.

Ο δήμαρχος του Σβέτσαν Ντράγκισα Μίλοβιτς, καλοσωρίζοντας τον Ρώσο πρέσβη στο Βελιγράδι Αλεξάντερ Κουνούζιν, που ήταν και ο επικεφαλής του κομβόι, επισήμανε ότι η ρωσική βοήθεια «θα βοηθήσει τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους και να ορθώσουν το ανάστημά τους σε παράνομες ενέργειες και στη βία που ασκείται εναντίον τους».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ