Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Λήγει η προθεσμία ανανέωσης της «ροζ» κάρτας

Λήγει μεθαύριο Δευτέρα 5/12 η προθεσμία που έδωσε με έκτακτη ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αλλοδαπών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου οι μετανάστες κάτοχοι «ροζ» κάρτας (αιτούντες άσυλο) που έληξε Ιούνη 2009, να προσέλθουν άρον άρον στις αρμόδιες υπηρεσίες παραλαβής και εξέτασης αιτημάτων ασύλου (π.χ., Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην Π. Ράλλη) για να την ανανεώσουν. Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν μέχρι μεθαύριο η εξέταση του αιτήματός τους διακόπτεται και μπαίνει στο αρχείο.

Πρόσφυγες αιτούντες άσυλο και συνδικάτα που αναπτύσσουν δράση με μετανάστες και πρόσφυγες πρέπει να έχουν υπόψη ότι, σύμφωνα με καταγγελίες, τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο να συλλαμβάνονται στο κέντρο της Αθήνας κάτοχοι «ροζ» κάρτας και να οδηγούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, όπου εξαναγκάζονται να υποβληθούν σε εσπευσμένες, συνοπτικές και χωρίς προετοιμασία συνεντεύξεις, από την οποία κρίνεται το αίτημά τους για άσυλο.

Γνώστες του θέματος σημειώνουν ότι πρόκειται για διαδικασία εντελώς παράνομη, ακόμη και με την ισχύουσα αντιμεταναστευτική και αντιπροσφυγική νομιμότητα. Συμβουλεύουν τους αιτούντες άσυλο που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία και θα κάνουν χρήση της προθεσμίας μέχρι 5 Δεκέμβρη, οπωσδήποτε να βρίσκονται σε επαφή με τη Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές κ.λπ., ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ