Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκδήλωση για την Αντίσταση σε πνεύμα ... εθνικής συνεννόησης

Την έντονη αντίδραση των συμβούλων του ΚΚΕ προκάλεσε το περιεχόμενο της εκδήλωσης

Εκδήλωση για να τιμήσει, υποτίθεται, τους αγωνιστές που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τους ΝΑΖΙ, πραγματοποίησε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας το πνεύμα «εθνικής συνεννόησης» που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τιμήθηκαν εκπρόσωποι των οργανώσεων: Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ) και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως (ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε για να καταγγείλει το πνεύμα της «εθνικής συνεννόησης», ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Σαπρανίδης, ο οποίος διακόπηκε άρον άρον από το προεδρείο, όταν ξεκινώντας την τοποθέτησή του σημείωσε ότι ο ΕΔΕΣ δεν έδρασε στη Μακεδονία. Ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης επιβεβαίωσε το πνεύμα της εκδήλωσης, δηλώνοντας ότι τα κόμματα πρέπει να μείνουν έξω από την εθνική αντίσταση καθώς και ότι σήμερα παρά ποτέ είναι αναγκαία η εθνική συνεννόηση.

Τόσο ο Κ. Σαπρανίδης όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Σ. Ζαριανόπουλος και Μ. Κωνσταντινίδης, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση δηλώνοντας ότι:

«Δεν έχουμε καμία σχέση με το πνεύμα "εθνικής συνεννόησης" που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας στην προσπάθειά τους να φιμώσουν τους εργαζόμενους και να περάσουν το μήνυμα της ταξικής ειρήνης και της αποδοχής της βάρβαρης πολιτικής που βιώνουμε σήμερα.

Με τον όρο αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης τιμούνται και μπαίνουν στην ίδια μοίρα, τσουβαλιάζονται οι πραγματικοί αγωνιστές μαζί με ανύπαρκτους, ακόμα και με συνεργάτες των κατακτητών και ταγματασφαλίτες.

Η καλύτερη τιμή που αρμόζει στην Εθνική Αντίσταση και τους αγωνιστές της είναι η συμμετοχή στους αγώνες που αναπτύσσει το ταξικό λαϊκό κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα και τα βάρβαρα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, η πάλη για να βρουν δικαίωση τα ιδανικά και οράματα της Εθνικής Αντίστασης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ