Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίσματα από μαθητές σχολείων και ΙΕΚ

Ψήφισμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας που καταγγέλλει τη σχεδιασμένη δολοφονική και προβοκατόρικη επίθεση από ομάδες κουκουλοφόρων στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στις 20 Οκτώβρη, υιοθετούν μαθητικά συμβούλια. Το ψήφισμα έχουν υιοθετήσει τα δεκαπενταμελή από τα εξής σχολεία: 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών, 6ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, ΕΠΑΛ Νίκαιας, 10ο - 11ο Λύκειο Πειραιά, 3ο Γυμνάσιο Περάματος, 2ο Λύκειο Α. Λιοσίων. Επίσης πενταμελή μαθητικά συμβούλια από το 2ο Λύκειο Μπραχαμίου και το 4ο Λύκειο Πετρούπολης.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δ. Κοτζαρίδη κράτησαν οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου Πειραιά.

Οπως καταγγέλλουν μαθητές και μέλη της ΚΝΕ, σε άλλο Λύκειο του Πειραιά, όταν μαθητές ζήτησαν να διαβαστεί το ψήφισμα στην πρωινή συγκέντρωση, όχι μόνο δεν τους επιτράπηκε, αλλά η διεύθυνση συνόδευσε την άρνηση αυτή με δηλώσεις του τύπου «δεν θα ασχοληθούμε με ψύλλου πήδημα»!

Οι σπουδαστές ΙΕΚ

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) Αττικής καταγγέλλει τη δολοφονία του οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη. Ανάλογο ψήφισμα εξέδωσε και ο ΣΥΣΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα εγκρίθηκε από το σύνολο των σπουδαστών του 1ου ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Αγώνα του ΙΕΚ Σίνδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ