Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11097

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ
Μεθοδεύσεις με τα αποθεματικά των Ταμείων

ΣΕΛ.  3
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργανωμένα ο λαός να μην πληρώσει τα χαράτσια

ΣΕΛ.  3

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το χρέος

Συντριβή της ζωής της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας, αποτελεί η κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το «κούρεμα» του κρατικού χρέους, εν μέσω οξύτατων αντιθέσεων μεταξύ των κρατών - μελών για τον επιμερισμό της ζημιάς από τη χρεοκοπία, λόγω της συγχρονισμένης οικονομικής κρίσης. Το δραστικό «κούρεμα» του χρέους για την Ελλάδα, όσο και αν είναι αυτό, συνοδεύεται από πολυετές πρόγραμμα δραστικής μείωσης μισθών και συντάξεων, ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία, δραστικές περικοπές σε Υγεία - Παιδεία, φοροληστεία, που θα καταρτίσουν ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνηση. Την ίδια ώρα ενισχύουν τις τράπεζες από τους κρατικούς προϋπολογισμούς και το Ευρωπαϊκό Ταμείο για κάλυψη ζημιών από το «κούρεμα». Οσο για τα περί ελεγκτών και κυριαρχικών δικαιωμάτων, αυτά εκχωρήθηκαν με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για την 28η Οκτώβρη

Εμπνεόμαστε από το έπος της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, από το μεγάλο Αντιφασιστικό Αγώνα του σοβιετικού λαού, των εκατομμυρίων εργατών και εργατριών, αγροτών και νεολαίας που πάλεψαν σε όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  10  -  11

Κόντρα στα σενάρια

Ξαναφούντωσαν τα σενάρια για πιθανές εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα, με αφορμή την άποψη της κυβέρνησης για έγκριση της συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία του «κουρέματος» του χρέους και των νέων καταστροφικών συνεπειών απ' αυτό στη ζωή του λαού, για να σωθούν τα μονοπώλια. Είναι γεγονός ότι τα σενάρια δεν είναι καινούρια, αλλά το βάθεμα των αδιεξόδων διαχείρισης της κρίσης και του χρέους, η όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων στη χώρα (π.χ. διαφωνίες τραπεζιτών), η όξυνση των ταξικών αντιθέσεων, με το λαϊκό κίνημα να δυναμώνει, μεγαλώνουν τις δυσκολίες στο αστικό πολιτικό σύστημα. Οι αστοί ψάχνουν λύση ισχυρής κυβέρνησης, είτε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, είτε «εθνικής σωτηρίας», είτε άλλη, άλλωστε υπάρχουν διεργασίες από πολιτικά στελέχη των αστικών κομμάτων, επιδιώκουν πολιτική αποδυνάμωση του ταξικού εργατικού κινήματος, εδώ παίζει ο οπορτουνιστικός χώρος ως ανάχωμα, για χειραγώγηση, υποταγή του λαού στη συντριβή του, με το «κούρεμα» και τον κρατικό προϋπολογισμό. Με νέα δραστική μείωση μισθών, νέα ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία, με δραματικές συνέπειες για συντάξεις, νέα φοροληστεία, αύξηση της ανεργίας, τσάκισμα των τομέων Υγείας, Παιδείας κ.λπ. Καμιά εμπιστοσύνη σε όποια αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος με ή χωρίς εκλογές. Ενταση της ταξικής πάλης σε όλα τα παραπάνω μέτωπα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και: Κάτω η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, ριζικές αλλαγές στο συσχετισμό, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ, για τη λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.



ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Θέλουν τσάμπα εργάτες

ΣΕΛ.  16
ΠΑΣΥ
Εκβιάζει η κυβέρνηση με τη διατροφική εξάρτηση

ΣΕΛ.  16
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Αξιώνουν ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα

ΣΕΛ.  13
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Απολύσεις γιατρών

ΣΕΛ.  13
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να γίνει δωρεάν φοιτητική εστία το «La Μirage»

ΣΕΛ.  10
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

ΣΕΛ.  19
ΠΕΡΑΜΑ
Απειλούνται με λουκέτο οι παιδικοί σταθμοί

Με «λουκέτο» απειλούνται από τη Δευτέρα, 31 Οκτώβρη, όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Περάματος, αφού, σύμφωνα με επιστολή της διευθύντριας των παιδικών σταθμών, από τη Δευτέρα οι σταθμοί δε θα μπορούν να παρέχουν φαγητό στα παιδιά. Παρέμβαση κάνει σήμερα η «Λαϊκή Επιτροπή Περάματος».


ΣΕΛ.  28

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ