Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου

Ανακοίνωση για τη 48ωρη απεργιακή μάχη

Τη «μαζική και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στη 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ», χαιρετίζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Και σημειώνει: «Στείλαμε ηχηρό μήνυμα ότι αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, που είναι του κεφαλαίου εντολή, πρέπει να δεχθεί ισχυρά πλήγματα, πρέπει να ανατραπεί. Αυτά τα μέτρα, που κάνουν τη ζωή μας κόλαση, δεν θα περάσουν».

Οπως σημειώνει: «Τους κατατρόμαξε η μαζικότητα και η συμμετοχή των εργαζομένων με τις ταξικές ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ και σχεδιάσανε όλοι μαζί, κυβέρνηση, κατασταλτικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί, κουκουλοφόροι, την άνανδρη δολοφονική επίθεση στους εργαζόμενους που διαδήλωναν, με στόχο τη διάλυση της συγκέντρωσης, επιδίωξή τους να φοβίσουν τους εργαζόμενους, να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους, οργανωμένα μέσα από τα ταξικά συνδικάτα με το ΠΑΜΕ».

Τονίζει, δε, ότι «η επιτυχία της 48ωρης απεργίας στον κλάδο είναι αποτέλεσμα της δουλειάς χρόνων των σωματείων, σωματειακών επιτροπών, τη βοήθεια που δίνεται από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας και χρειάζεται να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση και να εντείνουμε πιο πολύ τις προσπάθειές μας πάνω στην ταξική γραμμή οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων, που η ορθότητά της έχει επιβεβαιωθεί στη ζωή. Απομονώνοντας και αποκαλύπτοντας την επιζήμια δράση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που είναι ο τάφος των εργατικών δικαιωμάτων, διευκολύνει να περνά η πολιτική που βαθαίνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση στους εργαζόμενους».

Παρακάτω επισημαίνει πως «συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με την ορμή και τη δύναμη που μας δίνει η επιτυχία της απεργίας, κλιμακώνουμε τον αγώνα παντού, συγκροτούμε σε όλους τους χώρους δουλειάς σωματειακές επιτροπές, οργανώνουμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στα σωματεία, για να μην περάσουν στη ζωή η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, να γίνει κάστρο αγώνα ο κάθε χώρος δουλειάς, να επιμείνουμε στη διεκδίκηση υπογραφής των κλαδικών ΣΣΕ, στο δρόμο της ανυπακοής και της απειθαρχίας, κανένας να μην πληρώσει τα φοροχαράτσια». Και καταλήγει: «Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων, σωματειακών επιτροπών, άμεσα να συνεδριάσουν, να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της απεργίας στο χώρο τους και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους οργανώνοντας παντού Γενικές Συνελεύσεις. Δίνουμε συνέχεια με κλιμάκωση του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ