Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βρώμικη επίθεση Μπουτάρη στους εργαζόμενους

Βρώμικη αντεργατική επίθεση επενδυμένη με μπόλικο αντικομμουνισμό, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι εργαζόμενοι απαίτησαν να ληφθεί απόφαση ξεκάθαρη και δεσμευτική ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις.

Ο Γ. Μπουτάρης προσπάθησε να παρουσιάσει ως τραμπούκους τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις και μπράβους νυχτερινών κέντρων τα στελέχη του ΠΑΜΕ και τον πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου που πρωτοστατούν σ' αυτόν τον αγώνα. Προηγούμενα ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Η. Μανουσαρίδη για τη δυναμική παρέμβαση - κινητοποίηση εργαζομένων την προηγούμενη βδομάδα στο γραφείο του δημάρχου, όπου ήταν να γίνει σύσκεψη δημάρχων για συντονισμό της δράσης τους ενάντια στην απεργία τους.

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλαν τον δήμαρχο ότι με την τοποθέτησή του δικαίωσε πολιτικά τους δολοφόνους που χτύπησαν τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ με σύνθημα να τελειώνουμε μια και καλή με το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, το κίνημα. Ξεκαθάρισαν ότι όρος επιβίωσης σήμερα για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες είναι η ανυπακοή στους νόμους που καταδικάζουν τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους στην εξαθλίωση.

Κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει το ψήφισμα των εργαζομένων που ζητά να μην εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου, να μονιμοποιηθούν όλοι και να πληρωθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Η πλειοψηφία της διοίκησης υιοθέτησε ψήφισμα που δηλώνει ότι «θα επεξεργαστεί και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση τη λήψη εναλλακτικών μέτρων που θα οδηγήσουν σε εντελώς ισοδύναμο αποτέλεσμα σε επίπεδο εξοικονόμησης δαπανών, χωρίς την ανάγκη εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org