Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ
Σταμάτησαν τα χειρουργεία, σε κίνδυνο δεκάδες παιδιά

Προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας την περασμένη Παρασκευή να διατάξει ΕΔΕ για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όταν πριν μια βδομάδα σταμάτησαν τα χειρουργεία και 35 παιδιά περιμένουν με κίνδυνο για τη ζωή τους. Το υπουργείο διαπιστώνει «δυσλειτουργία του Κέντρου και αδυναμία επίτευξης παραγωγής του αναμενόμενου ιατρικού έργου», ενώ διαχρονικά οι κυβερνήσεις το κρατούσαν υποστελεχωμένο! Επιπλέον, αποφάσισε «την προσωρινή αντιμετώπιση όλων των καρδιοχειρουργικών περιστατικών τακτικών και επειγόντων, νεογνών και παιδιών του Γ.Ν.Π. "Η Αγία Σοφία" στο "Ωνάσειο"».

Υπουργείο και διοίκηση του νοσοκομείου διατείνονται ότι έκλεισαν το Παιδοκαρδιοχειρουργικό για ...να το ξανανοίξουν αναβαθμισμένο! «Τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει δυσλειτουργία; Προβλήματα υπάρχουν εδώ και χρόνια επειδή είμαστε υποστελεχωμένοι», σημειώνει στον «Ρ» ο παιδοκαρδιοχειρουργός Γιώργος Καλαβρουζιώτης. «Οι κινήσεις είναι αλλεπάλληλες με το που ανέλαβε αυτή η διοίκηση, και με το που μπήκαμε στη διαδικασία της συγχώνευσης. Οι συγχωνεύσεις δεν γίνονται με επιστημονικά κριτήρια, ούτε με κριτήρια παραγωγικότητας. Ουσιαστικά καταλύουν τον εξειδικευμένο χαρακτήρα του Κέντρου».

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου ότι αποφάσισε την «αναβάθμιση» με την πρόσληψη τριών παιδοκαρδιοχειρουργών, ο Γ. Καλαβρουζιώτης τονίζει: «Τότε γιατί έκλεισαν το χειρουργείο; Να έρθουν οι παιδοκαρδιοχειρουργοί, αλλά πρώτα και κύρια μας λείπουν καρδιοαναισθησιολόγοι! Με τους υπάρχοντες παιδοκαρδιοχειρουργούς θα μπορούσαν να γίνονται χειρουργεία. Επιπλέον, ένας καρδιοχειρουργός έχει πάρει θέση από το Μάρτη, και δεν έχει διοριστεί. Το ίδιο και η καρδιοαναισθησιολόγος και παραμένει σαν επικουρική! Γιατί δεν τους διορίζουν αφού θέλουν αναβάθμιση;».

Κινδυνεύουν παιδιά

«Ας φωνάξουν εμάς τους γονείς, αν έχουν κάποιο ενδοιασμό για την ποιότητα του Κέντρου και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες! Δεν υπάρχει γονέας που να μην είναι ευχαριστημένος. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να ανοίξει ξανά το Κέντρο», υπογραμμίζει η Χρυσάνθη Κοκολάκη, μητέρα 7 παιδιών, που το μικρότερο παιδί της έχει χειρουργηθεί δύο φορές στο «Αγία Σοφία». «Οχι μόνο είναι το μοναδικό δημόσιο, αλλά και ένα πολύ καλό Κέντρο με τεράστια εμπειρία. Εκεί χειρουργήσαμε τα παιδιά μας, εκεί θέλουμε να παρακολουθούνται. Ολα τα παιδιά να έχουν το δικαίωμα να δεχτούν τις άριστες υπηρεσίες του νοσοκομείου. Και δεν μπορούμε να τα πάμε σε ιδιωτικά Κέντρα, για οικονομικούς λόγους, και δεν θέλουμε για λόγους εμπιστοσύνης. Μιλάω κάθε μέρα με γονείς. Βρίσκονται σε απόγνωση. Ηδη έχουν δοκιμάσει χειρουργείο ή περίθαλψη στο "Ωνάσειο" και στο "Μητέρα" κι έχουν άσχημες εμπειρίες. Αυτή τη στιγμή έχει έρθει παιδί από την Κρήτη το οποίο έχει κορεσμό (σ.σ. ποσοστό οξυγόνου στο αίμα) κοντά στο 60%, χρήζει άμεσα χειρουργείου. Οι γονείς του δεν θέλουν να το πάνε αλλού και έχουν απαγορεύσει στους γιατρούς να κάνουν χειρουργεία. Αλλοι γονείς, από τη Σκιάθο, έχουν πάρει μηχάνημα στο σπίτι για να μετράει τον κορεσμό στο παιδί και περιμένουν να χειρουργηθεί. Ζουν με την αγωνία τι θα τους ξημερώσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
και ανακαλύπτει... «ντροπές»(2013-03-22 00:00:00.0)
«Στα παιδιά το κράτος έχει εγκληματήσει»(2012-07-05 00:00:00.0)
Επιφυλακτικοί οι γονείς παρά τις υποσχέσεις για επαναλειτουργία(2011-11-10 00:00:00.0)
Για τον αγώνα στο «Αγία Σοφία»(2011-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ