Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δε χάνει ούτε δευτερόλεπτο

Με ταχύτητα φωτός προωθεί την υλοποίηση των άγριων αντεργατικών διατάξεων του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση των κεφαλαιοκρατών.

Από την ώρα που το ψήφισαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, λίγες ώρες μετά, την Παρασκευή, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων απέστειλε έγγραφο σε οργανισμούς και πρώην ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΟΕΚ, ΟΑΣΠ και άλλα). Επικαλούμενο τον πολυνόμο απαιτεί από τις διοικήσεις «αφού μελετήσετε ειδικότερα τα οικεία άρθρα (33 και 34) του ανωτέρω νόμου που αφορούν την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία, να μας αποστείλετε άμεσα (και όχι αργότερα από την 26-10-2011) τις αντίστοιχες καταστάσεις προσωπικού των φορέων σας που εμπίπτει στις ανωτέρω ρυθμίσεις». Τα παραπάνω δείχνουν πόσο πολύ βιάζονται οι εκπρόσωποι των αστών να χτυπήσουν τους εργαζόμενους. Δεν τηρούν ούτε τους κανόνες που οι ίδιοι θεσπίζουν αφού για να τεθεί σε ισχύ ένας νόμος πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το οποίο δεν έχει ακόμα γίνει και συνήθως συμβαίνει ένα μήνα μετά τη ψήφιση του νόμου.

Για πολλοστή φορά αναδεικνύεται ο επιτακτικός και άμεσος χαρακτήρας του καλέσματος των ταξικών δυνάμεων να μη φεύγει ούτε λεπτό χαμένο. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους για να δώσουν απάντηση σε αυτή την πολιτική. Να καταφέρουν να βάλουν εμπόδια στην υλοποίησή της και τελικά να την ανατρέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ