Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την ανεργία

Παράσταση διαμαρτυρίας, στο κατάστημα του ΟΑΕΔ, στη Λάρισα, πραγματοποιούν σήμερα, στις 10 π.μ., εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και των Τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών - μέλος ΟΓΕ, στα πλαίσια των πολύμορφων αγωνιστικών παρεμβάσεών τους, που αποφασίστηκαν πριν λίγο καιρό σε κοινή σύσκεψή τους, για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των ανέργων.

Χτες το πρωί, επρόκειτο να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας Καλλιόπη Γερακούδη, η οποία όμως δεν ήταν στην Περιφέρεια, αν και λίγο νωρίτερα ο υπεύθυνος του γραφείου της είχε ενημερώσει ότι θα είναι εκεί. Ηταν, όμως, εκεί η αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί σχετικά.

Σχολιάζοντας το γεγονός σε ανακοίνωσή τους το ΕΚΛ και οι Τοπικές Γραμματείες των αγωνιστικών συσπειρώσεων αναφέρουν: «Η κ. Γερακούδη απουσίαζε όταν φτάσαμε στο γραφείο της. Στις 9 το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Ραούλη, σύμβουλο της ΓΓ, μας δήλωσε ότι μπορούμε να την επισκεφθούμε. Θεωρούμε αυτή τη συμπεριφορά απαράδεκτη προς τους εκπροσώπους συνδικάτων και συλλόγων, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της ανεργίας. Και ενώ η ΓΓ έφυγε για τη Λαμία, όπως μας δηλώθηκε, φρόντισαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία που την βρήκαμε εκεί όταν πήγαμε, λες και θα πήγαιναν τίποτα εγκληματίες στην παράσταση διαμαρτυρίας. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του».

Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στην ανεργία που αποφασίστηκαν θα συνεχιστούν με παραστάσεις και διαμαρτυρίες στη ΔΕΗ, στην Επιχείρηση Φυσικού Αερίου, στις ΔΕΥΑ, στους δήμους και σε άλλες υπηρεσίες, σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, θ' αναπτυχθεί πολύμορφη πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα με αποδέκτες και συμμέτοχους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ