Και ποιες θα είναι οι συνέπειες; Και πόσα χρειάζονται για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και πού θα βρεθούν οι ελληνικές τράπεζες.
Επειδή, όμως, ο μέσος Ελληνας εργαζόμενος πολύ απέχει από το να είναι ...τραπεζίτης ή μεγαλομέτοχος σε τράπεζα, μήπως θα ήταν πιο χρήσιμο να ασχοληθεί κανείς με την άλλη πτυχή του πράγματος που ετοιμάζουν οι Γαλλογερμανοί μαζί με τους «δικούς» μας;
Γιατί δηλώνουν ότι εκτός από το να μειώσουν το ελληνικό χρέος θέλουν, λέει, και να «αυξήσουν την ελληνική ανταγωνιστικότητα».
Μόνο που όλοι γνωρίζουμε πώς «αυξάνεται» αυτή η ανταγωνιστικότητα. Με το να μειώνονται οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές και με το να αυξάνονται τα ωράρια και ο βαθμός εκμετάλλευσης.
Γι' αυτά όμως... σιωπή στη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης. Και φυσικά έχουν τους λόγους τους γι' αυτό.
Λόγους που προφανώς έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα των τραπεζιτών που προαναφέραμε και κατ' επέκταση με τους φίλους τους. Δηλαδή, τους υπόλοιπους εκπροσώπους του κεφαλαίου.
ΕΙΧΕ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ στην Πάρνηθα τόσο νωρίς από το 1829, λένε οι μετεωρολόγοι. Αν έχουν δίκιο εμείς τι να υποθέσουμε, ότι και ο καιρός έχει ενταχθεί στους φορολογικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης;
Γιατί προφανώς κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους με την πτώση της θερμοκρασίας. Πρώτες πρώτες οι μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών φυσικά αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Πιο πολύ κρύο, πιο πολύ φόροι από το πετρέλαιο θέρμανσης, οπότε περισσότερα κέρδη για το σύστημά τους που φυσικά θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και όλοι ξέρουμε πού θα καταλήξουν.