Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11089

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Λύση υπάρχει για το λαό με εργατική - λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους

ΣΕΛ.  3

Γενική απεργία 19-20 Οκτώβρη και περικύκλωση της Βουλής
  • Αθήνα, Τετάρτη 11 π.μ. Ομόνοια, Πέμπτη 9 π.μ. οι προσυγκεντρώσεις για την περικύκλωση
  • Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ. Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, 11 π.μ. Ηλεκτρικός Σταθμός

Motion Team

  • Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, γειτονιά τη γειτονιά, όλοι και όλες στον αγώνα. Τα σωματεία και τα συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς οργανωμένα, συντονισμένα, μαζικά με τα μέλη τους, για να βουλιάξει η Αθήνα, το Σύνταγμα, όλοι οι χώροι γύρω από τη Βουλή. Να πάρει ο λαός στα χέρια του τη ζωή του, να σταθεί όρθιος.
  • Τώρα αγώνας να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - λαιμητόμου. Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014. Τέλος στις θυσίες για να σωθούν το κεφάλαιο και η ΕΕ.
  • Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Τώρα αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αγώνας για ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης, ο λαός να αναδείξει τη δική του εξουσία.

ΣΕΛ.  6  -  9

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
Εμπνεόμαστε από την ηρωική Ιστορία του ΚΚΕ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Νίκο Ζαχαριάδη, Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, στο κολαστήριο του Νταχάου στη Γερμανία, όπου κρατήθηκε το διάστημα 1941-1945, διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Γερμανίας της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  16  -  17

Συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ για την παρεμπόδιση και την ανατροπή της πολιτικής που εξοντώνει το λαό», αύριο Δευτέρα 17 Οκτώβρη, στις 2 μ.μ., στην αίθουσα Τύπου του Κόμματος, στον Περισσό.



Κοινή ανακοίνωση ΚΚΕ - Κόμματος Κομμουνιστές / Λαϊκή Αριστερά Ιταλίας

ΣΕΛ.  5
Αρθρο του ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας

ΣΕΛ.  25
ΚΕΘΕΑ
Χτίζοντας γέφυρες ζωής

ΣΕΛ.  18  -  19
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Χρεοκοπεί το λαό

ΣΕΛ.  15
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Κίνδυνοι ανάφλεξης για τα κέρδη των μονοπωλίων

Η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που εκδηλώνονται στην περιοχή μας εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για πολεμική ανάφλεξη ακόμα και με γενικευμένα χαρακτηριστικά, καταγράφεται με τις απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου, την ένταση ανάμεσα σε Τουρκία - Ισραήλ, την επιθετικότητα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, του Λιβάνου, της Αιγύπτου, το ιμπεριαλιστικό σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης της Συρίας, τις απειλές των ΗΠΑ κατά του Ιράν.


ΣΕΛ.  10  -  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ