Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ξεσηκωμός στην απεργία

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν τη 48ωρη Γενική Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία, μπροστά στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων. Τώρα, είναι η ώρα της μάχης. Τώρα, η εργατική τάξη της χώρας μας, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες στο χωριό, οι νέοι, άνεργοι, σπουδαστές και εργαζόμενοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι ορθώνουμε το μπόι μας σαν ένας άνθρωπος. Μαζί με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις, την ΠΑΣΕΒΕ των αυτοαπασχολουμένων, την ΠΑΣΥ των φτωχών αγροτών, το ΜΑΣ των φοιτητών - σπουδαστών, αλλά και την ΟΓΕ και τις οργανώσεις της, με ψυχή και δύναμη, αντιπαλεύουμε τη λαίλαπα που καταστρέφει τη ζωή μας. Τώρα, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να αποτρέψουμε με την οργανωμένη λαϊκή συμμετοχή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - καρμανιόλα. Να ματαιώσουμε το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού μας. Να εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται. Με μια φωνή να φωνάξουμε: Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος της πλουτοκρατίας. Αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τετάρτη και Πέμπτη, κανένας στη δουλειά. Ολοι στους δρόμους. Ολοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Σε κάθε πόλη και χωριό, τα ρυάκια της αντίστασης να γίνουν ποτάμι που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική. Αύριο να βουλιάξουν οι δρόμοι της Αθήνας, η Ομόνοια και το Σύνταγμα. Μεθαύριο Πέμπτη, από τις γειτονιές της Αθήνας, κατεβαίνουμε και περικυκλώνουμε τη Βουλή από το πρωί. Τα σωματεία και τα συνδικάτα στους τόπους δουλειάς και τους κλάδους, στην ακούραστη δράση μέχρι την τελευταία στιγμή για να κατεβάσουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις τα μέλη τους, το ίδιο και οι σύλλογοι και οι μαζικοί φορείς στις εργατογειτονιές. Το νομοσχέδιο που θάβει τα όνειρα του λαού μας δεν πρέπει να ψηφιστεί. Να «κόψουμε το χέρι» των φοροληστών, να σπάσουμε τον τσαμπουκά αυτών που απολύουν και καταργούν τις συμβάσεις. Δεν θα δουλέψουμε με μεροκάματα Βουλγαρίας. Δεν θα αφήσουμε να πεινάσουν οι συνταξιούχοι. Δεν σκύβουμε το κεφάλι στις αξιώσεις της πλουτοκρατίας. Δεν θα γίνουμε δούλοι για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Απ' αυτό το λαϊκό προσκλητήριο κανένας δεν μπορεί να λείψει. Εχουμε ευθύνη. Απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό, απέναντι στα παιδιά που μεγαλώνουμε. Δεν θα τ' αφήσουμε βορά στα νύχια των αρπακτικών του κεφαλαίου. Ολοι στο μετερίζι που μας αντιστοιχεί. Καθένας στο πόστο του. Με το συνδικάτο του, το σύλλογό του, την επιτροπή αγώνα, τη συνοικία του, τους φίλους και την οικογένεια. Κανένας στο σπίτι. Σφιχτά χέρι με χέρι, πλάτη με πλάτη, να φτιάξουμε μια μεγάλη λαϊκή αλυσίδα αντίστασης. Οργανωμένα, περιφρουρημένα, μαχητικά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης, με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε όλη την Ελλάδα. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Να μην μπορούν να σταθούν, κυβέρνηση, τρόικα και θιασώτες του ευρωμονόδρομου. Αρκετό κακό έκαναν. Φτάνει πια. Να απαντήσουμε με τη φωτιά του αγώνα στη φωτιά που άναψαν στα λαϊκά σπίτια. Αύριο μπορεί να είναι μια διαφορετική μέρα. Να βάλουμε τις βάσεις για πιο μεγάλα βήματα. Να ανοίξουμε ένα παράθυρο στο μέλλον. Για να πάρει ο λαός τη ζωή του στα δικά του χέρια. Με τη δική του λαϊκή εξουσία να χτίσει την κοινωνία χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση.Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ