Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Διαδήλωση ενάντια στις περικοπές

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στο Μάντσεστερ, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας. Μία διαδήλωση που αποτελεί πρόγευση κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται...

Κυριάρχησε το σύνθημα «Εξω οι διεφθαρμένοι Συντηρητικοί» που φώναζαν οι διαδηλωτές δείχνοντας και το περιορισμένο του προσανατολισμού, που ουσιαστικά δεν βλέπει πέρα από την αλλαγή κυβέρνησης. Φυσικά εκφράζει και τη λαϊκή αγανάκτηση για το χτύπημα εργατικών κα κοινωνικών δικαιωμάτων. Βέβαια και το έτερο αστικό κόμμα ακολουθεί την ίδια στρατηγική, εξυπηρέτησης του κεφαλαίου. Ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, έχει σαφώς προειδοποιήσει τα συνδικάτα «να αποφύγουν τις απεργίες», ενώ σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση εντός του Εργατικού Κόμματος να απομακρυνθούν συνδικαλιστές ή συνδικάτα που προωθούν πιο ριζοσπαστικές θέσεις.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από τη συνδικαλιστική ομοσπονδία της Βρετανίας (TUC) με θέμα... «Η εναλλακτική λύση: δουλειά, ανάπτυξη, δικαιοσύνη», ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί και πυροσβέστες, αλλά και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Τα συνδικάτα σκοπεύουν να οργανώσουν 24ωρη απεργία στις 30 Νοέμβρη και απειλούν ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει ζήσει η Βρετανία εδώ και 80 χρόνια. Απεργία ενάντια στο πρόγραμμα λιτότητας της βρετανικής κυβέρνησης που υποτίθεται στοχεύει στη μείωση του κολοσσιαίου ελλείμματος της χώρας μέχρι το 2015 - αν και μετά από ένα χρόνο περικοπών το έλλειμμα έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ - μέσω της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και της περικοπής 300.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ