Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΣΥ
Αντίθετο το ΚΚΕ

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την «ανασυγκρότηση του ΕΣΥ» που ξεκίνησε να συζητείται χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Το νομοσχέδιο πιθανότατα θα έχει τη στήριξη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ και η συζήτησή του στην ολομέλεια της Βουλής αναμένεται τη μεθεπόμενη βδομάδα.

Ο Χ. Χαραλάμπους ανέφερε πως «οι συγχωνεύσεις αποτελούν σημαντικό μέρος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων» και στόχος είναι να «προσαρμοστεί το σύστημα υγείας στις ανάγκες του κεφαλαίου». Ο Χ. Χαραλάμπους σημείωσε πως «το ΚΚΕ αξιολογεί την κατεύθυνση των μέτρων με κριτήριο το αν ωφελείται η λαϊκή οικογένεια» και το αν διατίθενται «σύγχρονες υποδομές Υγείας - Πρόνοιας για όλους».

Αναφερόμενος στις επιμέρους ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ο βουλευτής επισήμανε ότι οδηγούν στη «λειτουργία δημόσιων μονάδων με ενισχυμένα επιχειρηματικά κριτήρια και την παροχή υπηρεσιών ανάλογα με τις δυνατότητες πληρωμής από τους ασθενείς» και έτσι «θα πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των οικογενειών που δεν θα έχουν υπηρεσίες Υγείας». Ενδεικτικά σημείωσε πως «62 ιδρύματα καταργούνται ως αυτοτελή, ενώ τα 32 εντάσσονται στις νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής τους», διευκρινίζοντας ότι «τα ιδρύματα που συγχωνεύονται αποτελούν στην πλειοψηφία τους ιδρύματα για βαριά περιστατικά», που ούτως ή άλλως πλήττονται από «ελλείψεις προσωπικού και υποδομών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ