Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν την απεργία παρά τις διώξεις

Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στο σύνολο των αστικών συγκοινωνιών και στον ΟΣΕ, παρά τη φάμπρικα διώξεων που έστησε χθες η κυβέρνηση θέλοντας να σταματήσει τους αγώνες τους. Συγκεκριμένα, σήμερα συνεχίζουν την απεργία για δεύτερη μέρα λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό. Επίσης σήμερα απεργούν ηλεκτρικός, προαστιακός, τραμ και ΟΣΕ.

Χθες, η κυβέρνηση έσυρε στα δικαστήρια τους απεργούς στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, όπως και αυτούς στο μετρό. Η απόφαση που βγήκε, όπως αναμενόταν, χαρακτήρισε τις απεργίες παράνομες. Ωστόσο, οι απεργίες συνεχίστηκαν με την «κάλυψη» του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση πήγε στα δικαστήρια και την προχθεσινή απεργία στον προαστιακό.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι τις αποφάσεις των δικαστηρίων έσπευσαν να «αξιοποιήσουν» οι διοικήσεις των οργανισμών, οι οποίες ακόμα και με ηλεκτρονικά μηνύματα ειδοποιούσαν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη θέση τους.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί το εξής: Οτι παρά τις διώξεις και τους ολοφάνερους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες φέρουν σοβαρές ευθύνες, καθώς καλλιεργούν τη ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατόν μέσα από «διάλογο» να λήξει η αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση και στις συγκοινωνίες. Χαρακτηριστικό είναι το κάλεσμα που απευθύνουν στο υπουργείο Μεταφορών τα σωματεία της σταθερής τροχιάς «να αναζητήσουμε μέσα από ένα διάλογο λύσεις (...) προς όφελος των πολιτών, του επιβατικού κοινού και του κοινωνικού συνόλου»!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org