Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΑΤ
Κινητοποίηση εργαζομένων, γονιών και μαθητών

Σε συμβολικό κλείσιμο της Θησέως προχώρησαν χτες το απόγευμα. Συνεχίζεται η κατάληψη του Κέντρου

Από το χτεσινό συμβολικό αποκλεισμό της Θησέως
Από το χτεσινό συμβολικό αποκλεισμό της Θησέως
Σε συμβολικό κλείσιμο της λεωφόρου Θησέως προχώρησαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, μαθητές και γονείς, διεκδικώντας «ΚΕΑΤ αναβαθμισμένο για όλους τους τυφλούς και όλες τις ανάγκες τους με μόνιμο και σταθερό προσωπικό», όπως αναγραφόταν στο πανό τους. Η κινητοποίηση, που έγινε στα πλαίσια της κατάληψης των εγκαταστάσεων του Κέντρου και της πολύμορφης αγωνιστικής δραστηριότητας που αναπτύσσουν εργαζόμενοι και γονείς, συνάντησε τη θερμή αποδοχή των διερχομένων που σταματούσαν όλοι για να πάρουν την ανακοίνωση που μοιραζόταν.

Οπως τονίζουν εργαζόμενοι και γονείς, το ΚΕΑΤ, το μοναδικό πανελλαδικό δημόσιο κέντρο για τυφλούς, οδηγείται σε κλείσιμο. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 16 χρόνια πάγωσαν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για την κάλυψη των αναγκών του κέντρου χρησιμοποιήθηκαν συμβασιούχοι, οι οποίοι εδώ και 9 μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Την ίδια στιγμή, οι μόνιμοι εργαζόμενοι αποδεκατίζονται λόγω συνταξιοδότησης, που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Τα παραπάνω προβλήματα σε συνδυασμό με την υποτυπώδη χρηματοδότηση του κέντρου ακυρώνουν τη λειτουργία ακόμη και των λιγοστών - συρρικνωμένων στο ελάχιστο - υπηρεσιών του κέντρου, υπηρεσίες που δεν καλύπτουν ούτε όλους τους τυφλούς της χώρας. Εργαζόμενοι και γονείς έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. πικετοφορία στην Καλλιθέα με κατάληξη στο Δημαρχείο της πόλης και συμμετοχή στη λαϊκή συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Καλλιθέας και για την Παρασκευή στη 1.00 μ.μ. κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας μαζί με άλλους φορείς της Πρόνοιας και του αναπηρικού κινήματος (προσυγκέντρωση 12.00 στην Ομόνοια).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ