Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Δουλοπρέπεια... χωρίς όρια

Τώρα, δεν τηρούν πια ούτε τα ελάχιστα προσχήματα. Ο λόγος για την κυβέρνηση Σημίτη, η οποία όχι μόνο κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για αποδείξει τη δουλικότητά της, αλλά το διακηρύσσει κιόλας δημόσια. Ετσι, στο περιβόητο «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη στον πλανητάρχη Μπ. Κλίντον για τη φιλοτουρκική στάση των Αμερικανών κατά τη διάρκεια της κρίσης στα Ιμια, προστέθηκε χτες και ένα νέο δείγμα γραφής, που αποτυπώνεται στο περιεχόμενο του χτεσινού τηλεγραφήματος του ΑΠΕ από το Βελιγράδι.

Οπως μας πληροφορεί ο ανταποκριτής του ΑΠΕ (τηλεγράφημα αριθμός 163), η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι εξέφρασε έκπληξη για τις δηλώσεις, που έκανε ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας. Συγκεκριμένα, η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Μλάτζαν Ντίνκιτς, ο οποίος «μετά τη συνάντησή του με την εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΠΔ) Κάρλα Ντελ Πόντε, δήλωσε πως είναι κυνικό να ζητάει η διεθνής κοινότητα τη συνεργασία της Γιουγκοσλαβίας με το ΔΠΔ, τη στιγμή που ορισμένες χώρες όπως η Ελβετία, η Ελλάδα και η Κύπρος αρνούνται τη συνεργασία για τον εντοπισμό μυστικών τραπεζικών λογαριασμών του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και των συνεργατών του».

Και επιχειρώντας να βάλει στη θέση τους, όσους προσπαθούν να αμφισβητήσουν τη δουλικότητα και την υποτακτικότητας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ απέναντι στα διάφορα ιμπεριαλιστικά όργανα, ιδρύματα και τα «συνεταιράκια» τους, η πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι, υπογραμμίζει: «Αν η δήλωση αυτή αποδόθηκε σωστά εκφράζουμε την έκπληξή μας, διότι ουδέποτε υποβλήθηκε τέτοιο αίτημα προς την ελληνική κυβέρνηση» (!) Ομως, η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, δε σταματά εκεί. Σπεύδει να διευκρινίσει- προς αποφυγή παρεξηγήσεων- με τη δήλωση ότι είναι γνωστή η ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης για συνεργασία για όλα τα θέματα με τα διεθνή όργανα, καθώς και με τη φίλη χώρα τη Γιουγκοσλαβία. Και για να πούμε το στραβού το δίκιο, έχει δίκιο να παραπονείται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για τη φραστική κατηγορία που της απηύθυνε ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας, αφού όλη της η πολιτική κινείται στον αστερισμό της λογικής του «γιες σερ» απέναντι στις υποδείξεις και προσταγές των ιμπεριαλιστών. Και αυτό το απέδειξε τόσο πριν όσο και σε όλη τη διάρκεια του βρώμικου πολέμου των Αμερικάνων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια στην ανεξάρτητη Γιουγκοσλαβία μέχρι την ανατροπή του Μιλόσεβιτς. Τι άλλο θέλουν;


Λ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ