Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ - ΑΚΤΙΟΥ
Σε επίσχεση για τα δεδουλευμένα από χτες

Αποφάσισαν τη συγκρότηση εργοταξιακού σωματείου

Το δρόμο του οργανωμένου αγώνα, της συλλογικής πάλης ενάντια στην απλήρωτη εργασία, ακολουθούν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο κατασκευής της παρα-Ιόνιας οδού στη Βόνιτσα, την ευθύνη κατασκευής του οποίου έχει η ΑΕΓΕΚ και χτες προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, αλλά και στη συγκρότηση εργοταξιακού σωματείου.

Οι εργαζόμενοι που παραμένουν εδώ και 5 μήνες απλήρωτοι προχώρησαν σε αγωνιστικές μορφές διεκδίκησης με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας. Κόντρα στο άγρυπνο μάτι της εργοδοσίας και το κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού, δεκάδες εργαζόμενοι, παίρνοντας κουράγιο από τις ταξικές δυνάμεις, αποφάσισαν χτες το πρωί επίσχεση εργασίας, παρακινώντας και τους υπόλοιπους συναδέλφους του εργοταξίου να συμμετάσχουν μαζικά στον αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων και συμφώνησαν να προχωρήσουν και στη συγκρότηση εργοταξιακού σωματείου, αφού πέρα από την απλήρωτη εργασία, υπάρχει και η εντατικοποίηση της δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι - σύμφωνα με καταγγελίες - δουλεύουν πάνω από 10 ώρες, αφού με τις πλάτες της κυβέρνησης η εργοδοσία πήρε άδεια για 9ωρη απασχόληση. Επιπλέον, υποχρεώνει τους εργαζόμενους για πρόσθετη δουλειά μιας ακόμη ώρας και τους κρατά μισή ώρα και από το διάλειμμα. Στις συνθήκες «γαλέρας» που επικρατούν και στα υπόλοιπα εργοτάξια του οδικού άξονα Αμβρακίας - Ακτίου οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι. Με συμπαραστάτη τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε περιοδείες, συζήτησε, έδωσε διέξοδο και προοπτική, «σπάνε» το φόβο και την τρομοκρατία, παλεύουν για το μόχθο και τον ιδρώτα τους, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Απλήρωτοι και στην Γ' Αρχαιολογική Εφορεία

Συνεχίζουν από την προηγούμενη Τρίτη την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι, οι εργατοτεχνίτες και οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην Γ' Εφορεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων δύο μηνών. Στη διάρκεια της χτεσινής τους κινητοποίησης πραγματοποίησαν συνάντηση με την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Γ' Εφορείας και της έθεσαν το ζήτημα της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων.

Η απάντηση που πήραν - όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν αμέσως μετά - ήταν κυριολεκτικά προκλητική, αφού η προϊσταμένη επανέλαβε όλη την κυβερνητική προπαγάνδα. Τους είπε πως δεν μπορεί να υπάρξει σαφής δέσμευση για το πότε θα πληρωθούν, αφού το κράτος βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να σωθεί, ενώ τους κάλεσε να λειτουργήσουν σαν μια οικογένεια! Οι εργαζόμενοι, αμέσως μετά τη συνάντηση, και σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ